אין כמו טעם של סופגניה מטוגנת ועדיף סופגניה ביתית .
סופגניות מטוגנות אני מכינה פעם אחת בחג החנוכה וכולם נהנים ומתענגים מכל ביס.
מתכון לסופגניות קלאסיות ודונאטס.
גם האפויות לא רעות בכלל ואפילו טעימות.
הכנתי בצק שמרים בריוש עשיר, שמתאים להכנת סופגניות אפויות.
הסופגניה האפויה היא בעצם עוגת בריוש אישית רכה וטעימה.
אם מצפים אותה בריבה הטעם קרוב מאוד לסופגניה.
המצרכים-
500 ג”ר קמח
חצי שקית שימרית
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
200 ג”ר חמאה
1/2 כוס חלב
גרד מחצי לימון
1/2 כפית מלח
מעט חמאה מומסת להברשת המאפים לפני האפייה.
אופן ההכנה-
בקערת המיקסר להניח קמח, סוכר,וניל,ביצים, חלב, ושמרים ולהתחיל לערבל.
לאחר כמה דקות לשלב את החמאה , להמשיך לערבל מספר דקות . לקראת הסוף לשלב את המלח וגרד הלימון.
להניח להתפחה מכוסה בניילון לא הדוק, כשעה . להכניס למקרר ל 12 שעות לפחות.
לאחר ההתפחה קורצים מהבצק עיגולים בגודל כדורי פינג פונג. אפשר להכין גם דונאטס.
מניחים בתבנית מאפינס או על נייר אפייה.
מומלץ גם למלא את הסופגניה בכפית ריבה עם פרי ואז לסגור לעיגול.
מכסים בניילון לא הדוק ושוב להתפחה של כשעה.
לפני האפיה מורחים את הסופגניות בחמאה מומסת.
מכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 עד 30 דקות או עד להזהבה יפה.
אפשר לצפות את הסופגניות במגוון ציפויים
שוקולד- לבן- חלב או מריר
ריבת חלב, ריבת פירות יער
כל מה שאוהבים.
הכנת ציפוי חלבי בטעם סחלב/מלבי (בערך ל-8 סופגניות – מוצלח מאוד):
בסיר קטן מערבבים 1/2 כוס חלב, 1/4 כוס שמנת מתוקה, 2 כפיות קורנפלור, 2 כפיות סוכר וסוכר וניל. מביאים לרתיחה .
ומבשלים כדקה-שתיים עד שמסמיך מעט.
מורידים מהאש ומוסיפים כפית מי ורדים. לאחר שהסופגניות/דונאטס התקררו טובלים בתערובת (אפשר לקשט גם במעט ריבה).
ציפוי בטעם חלבה-
הכנת ציפוי חלבה (6 סופגניות): ממיסים 50 ג”ר שוקולד לבן עם 3 כפות שמנת מתוקה, מוסיפים כפית טחינה גולמית.
מערבבים ומצפים את הסופגניות/דונאטס בתערובת.
מפזרים מעל פירורי חלבה.
בתאבון 🙂
חג חנוכה שמח 🙂