נקטרינה צלויה ,קראמבל וקרם יוגורט -קינוח מסעדות מהיר וטעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבוע צפינו בתכנית הטלויזיה המטבח המנצח ,

באחת התוכניות אלישע בנאי הכין קינוח אפרסקים צלויים עם קרמבל ותוספות שנראה ממש טעים ומגרה.

פשוט החלטנו אני ויובל להכין משהו דומה בהשראה התוכנית בבית.

אז הוצאנו נקטרינות וחמאה

אני הכנתי קראמבל מהיר

ובאותו הזמן יובל צלה את פרוסות הנקטרינה על מחבת.

הכין גם קרם שמנת עם יוגורט ,ותוך פחות מחצי שעה התענגנו על קינוח מסעדה מהמם.

ומה שקרה ,צילמתי תמונה והעלתי לסטורי שלי באינסטגרם.

מיד הוצפתי בפניות למתכון כתוב

אז ערכתי מתכון שהוא ממש שווה – ואפשר להכין אותו עם כל פרי שאתם אוהבים או שיש לכם במזווה.

כ – 2 צלחות יפות של קינוח

המצרכים –

2-3 נקטרינות פרוסות ל 6,8

כפית מיץ לימון

גרידה של לימון

כף חמאה

מעט מייפל

לקרם –

חצי קופסה של שמנת מתוקה

כף גדושה שמנת חמוצה

כף גדושה יוגורט עיזים /רגיל סמיך

כף אבקת סוכר

לקראמבל –

50 גר חמאה

2 כפות סוכר

80 גר’ קמח

2 כפות קמח שקדים

קורט מלח

לקישוט – חופן שקדים מולבנים קלויים מעט

לקישוט עלי נענע

אופן ההכנה –

  • הכנת הקראמבל – מערבבים את המצרכים בידיים עד שהכל נעשה פירורי.

מפזרים את הפירורים על נייר אפייה ומכניסים לתנור 180 מעלות בערך 20 דקות

  • מחממים חמאה במחבת כבדה
  • משלבים לתוכה את פרוסות הנקטרינה.
  • צולים כמה דקות מכל הצדדים עד לריכוך קל.
  • מוסיפים גם מעט מייפל מיץ וגרידה מלימון.
  • מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת.
  • מוסיפים את השמנת והיוגורט ומערבבים לתערובת אחידה.
  • הכנת המנה-
  • מניחים 2-3 כפות מהקרם בתחתית הצלחת,  על הקרם מניחים את הנקטרינה הצלוייה ואת הרוטב שנוצר במחבת.
  • מפזרים קראמבל בנדיבות ושקדים מולבנים, עלי נענע, מעט אבקת סוכר ולהגיש

מתכונים לקינוחים

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments