עוגיות רייבה או עוגיות חול כי הן עוגיות נמסות בפה ממש כמו חול – פשוט ממכרות.
במקור מכילות שלושה מצרכים של קמח סוכר ושומן אחת העוגיות הקלות והפשוטות ביותר.
מקורה של העוגייה במטבחי צפון אפריקה.
סבתא שלי, כשרצתה לפנק את הילדים והנכדים ,הייתה שמה בתוך הקערה מהפלסטיק,מרגרינה לזה מוסיפה קצת שמן.ככה בלי למדוד, וסוכר ומערבבת היטב.
אחר כך מוסיפה את הקמח עד שתופס – כמה שנכנס.
אפייה קצרה ויש עוגיות מפנקות מינימום מצרכים מקסימום טעם.
הכנתי את הרייבה משודרגות עם שקדים וקצת תבלון שאני אוהבת.
איך מכינים עוגיות רייבה שקדים נמסות בפה ?
הכי קל בעולם 5 דקות הכנה ואפשר להכניס לתנור!
המצרכים –
2 1/2 כוסות קמח תופח (360 גר’ ) – אפשר קמח עם אבקת אפייה
100 גר’ שקדים טחונים (קמח שקדים)
150 גר’ אבקת סוכר
שקית וניל
קורט מלח
200 גר’ חמאה/ לפרווה – תחליפי חמאה
1/4 כוס שמן
כפית גרידה מלימון או תפוז (מוסיף המון )
כפית תמצית שקדים
אופן ההכנה –
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מניחים במעבד מזון או מיקסר את המצרכים .
- מעבדים רק עד לקבלת תערובת פירורית אחידה, אם לא מתאחד אפשר להוסיף כף מים קרים.
- קורצים עיגולים מהבצק ומניחים על נייר אפיה.
- נועצים שקד במרכז העוגיה.
- אופים 15 דקות רק עד להזהבה קלה
עוגיות רייבה שקדים – אחת העוגיות השוות !
רוצו הכין – קלי קלות
ואם אתם בעד עוגיות – כאן –
מאגר ענק של מתכוני עוגיות מכל הסוגים שיש !