מתכון לריבת חבושים
ריבת החבושים של דודה רחל ז”ל
דודה שלי האהובה שקראנו לה שלקה , הלכה לעולמה בנובמבר האחרון.
בכל ביקור שלי אצלה הייתי יוצאת עם צנצנות מלאות בריבות מכל טוב פירות העונה.
לפני ראש השנה הייתה טורחת ומכינה את הריבה של החבושים.
תמיד הייתה מספרת לי בדיוק מה צריך לעשות כדי להגיע לריבה טובה .אני מכינה המון ריבות אבל ריבת חבושים לא הכנתי מעולם.
זו לא עוד סתם ריבה – זו ריבה שצריך להשקיע בה ,
לקלוף את החבושים זה לא פשוט ,אבל בראש השנה ריבת חבושים חובה ,
אצל סבתא זה היה תמיד על השולחן.
השבוע עשיתי סדר בריבות שבמקרר ומה מצאתי ? צנצנת של ריבת חבושים שדודה רחל הכינה לי בשנה שעברה. על אף שכבר הייתה ממש חולה ולא הרגישה טוב – על הכנת הריבות היא לא ויתרה.
ותמיד נותנת ומחלקת לכולם .
אז הוצאתי את הריבה עם דמעות , צילמתי והנה המתכון לפניכם.
המתכון מוקדש לזיכרה של דודתי האהובה רחל (שלקה)
המצרכים-
קילו חבושים
3 כוסות סוכר (קצת יותר מחצי קילו)
מיץ מלימון
ניתן להוסיף מקל קינמון /ציפורן
ריבת החבושים של דודה רחל
אופן ההכנה –
- קולפים את החבושים חותכים לחצי ומוציאים את הליבה
- מרתיחים מים בסיר ומכניסים את את החבושים לבישול של כ- 20-30 דקות.
- מסננים אותם ושומרים את מי הבישול.
- לאחר שהתקררו פורסים את חצאי החבושים לפלחים.
- שמים סוכר מיץ לימון וכוס ממי הבישול בסיר כבד ומחממים עד שהסוכר נמס.
- ניתן לשלב מקל קינמון/ציפורן.
- מכניסים את פרוסות החבושים וממשיכים לבשל עוד כשעה וחצי עד שממש רואים סמיכות של הריבה.
- במידה וחסר נוזלים במהלך הבישול ניתן להוסיך עוד מי בישול של החבושים.
- מעבירים לצנצנות מעוקרות והופכים.
חג שמח
ריבה מאוד מיוחדת ועשירה ובעיקר מזכירה לנו אנשים שאהבנו וכבר לא איתנו .