
הכנתי השבוע את הסיר האהוב עלי בעונת הכרובית .
כשהכרובית בעונת החורף זמינה ,טרייה וזולה , אני מכינה איתה המון מטעמים .
אחד מהסירים של ילדותי הוא סיר של קציצות עם כרובית .
הציר הוא רוטב עגבניות טעים .
הכרובית עוברת בישול קצר ואחר כך טיגון בטמפורה – שלא סופג המון שמן .
רק הכרובית ככה לבד ברוטב זה פשוט חלום !
(וכן אפשר להכין כמנה צמחונית מעולה !)
התוצאה פשוט מופלאה
טעים , טעים ומפתיע את כל הסועדים.
פשוט סיר שקשה להתרחק ממנו
את הקציצות אני מכינה עם ירקות ועוד סודות – כך שיוצאות קציצות רכות שנמסות לתוך הפה.
הפעם ערבבתי גם חלק בשר בקר וחלק עוף
יצא סיר מושלם!
ממליצה לכם להכין לשבת הקרובה .
מצרכים זמינים שיש בבית וכמובן כרובית טרייה.
המצרכים –
תערובת הקציצות –
חצי קילו חזה עוף טחון
150 גר’ בשר בקר טחון (לא חובה אבל זה מוסיף טעם )
בצל
קישוא קטן
גזר
שן שום
גבעול סלרי אחד ללא עלים
חופן שמיר או פטרוזיליה
רבע כפית בזיליקום יבש
מלח
פלפל שחור
חצי כפית בהרט
(אוהבים תבלינים נוספים ? – חופשי תשימו מה שתרצו)
ביצה
פרוסת לחם רטובה וסחוטה
2 כפות פירורי לחם
לרוטב –
בצל קצוץ
2 עגבניות בשלות
כף גדושה רסק עגבניות
ענף סלרי קצוץ
מעט בזיליקום – אפשר יבש
גזר פרוס
מלח
פלפל שחור
חצי כפית פפריקה
כחצי כרובית מפורקת לפרחים
לטמפורה-
3/4 כוס קמח
כחצי כוס מי סודה /מים
רבע כפית אבקת אפייה
מעט מלח ,פלפל שחור
אופן ההכנה –
תערובת של הבשר –
קוצצים במעבד מזון -בצל ,קישוא ,גזר ירק ושום .
לאחר שהכל קצוץ היטב .
סוחטים מעט . קוצצים גם את פרוסת הלחם מעבירים הכל לקערה.
מוסיפים את הבשר והעוף , תבלינים וביצה.
מערבבים לתערובת אחידה.
במקביל מבשלים במי מלח פרחים של כחצי כרובית כ- 10 דקות ומסננים.
מכינים את הטמפורה – התערובת צריכה להיות כמו טחינה נוזלית.
טובלים את פרחי הכרובית בטמפורה ומטגנים משני הצדדים.
מוציאים לנייר .
ממשיכים לטגן את הקציצות ממש קלות משני הצדדים.
מכינים את הציר לבישול-
בסיר רחב מטגנים בצל .
מוסיפים סלרי קצוץ מעט בזיליקום ועגבניות קצוצות.
מוסיפים רסק, תבלינים ומים כ- 2 כוסות .
לאחר שהציר רותח ,
מסדרים את הקציצות ואת הכרוביות בתוך הרוטב.
במידה וחסר נוזלים תוסיפו עוד – לא יותר מידי.
לאחר שהתבשיל רותח מכסים במכסה ומעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של כ- 40 דקות.
תהנו – מנה מוצלחת מאוד
חגיגה של טעמים בפה .
מתכונים עם כרובית
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
situs togel terbesar di Indonesia, bento4d situs togel platform terbaik di Indonesia