מתכון לקציצות עם כרובית ברוטב – תבשיל טעים בטירוף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי השבוע את הסיר האהוב עלי בעונת הכרובית .

כשהכרובית בעונת החורף זמינה ,טרייה וזולה , אני מכינה איתה המון מטעמים .

אחד מהסירים של ילדותי הוא סיר של קציצות עם כרובית .

הציר הוא רוטב עגבניות טעים .

הכרובית עוברת בישול קצר ואחר כך טיגון בטמפורה – שלא סופג המון שמן .

רק הכרובית ככה לבד ברוטב זה פשוט חלום !

(וכן אפשר להכין כמנה צמחונית מעולה !)

התוצאה פשוט מופלאה

טעים , טעים ומפתיע את כל הסועדים.

פשוט סיר שקשה להתרחק ממנו

את הקציצות אני מכינה עם ירקות ועוד סודות – כך שיוצאות קציצות רכות שנמסות לתוך הפה.

הפעם ערבבתי גם חלק בשר בקר וחלק עוף

יצא סיר מושלם!

ממליצה לכם להכין לשבת הקרובה .

מצרכים זמינים שיש בבית וכמובן כרובית טרייה.

 

המצרכים –

תערובת הקציצות – 

חצי קילו חזה עוף טחון 

150 גר’ בשר בקר טחון (לא חובה אבל זה מוסיף טעם )

בצל 

קישוא קטן 

גזר 

שן שום 

גבעול סלרי אחד ללא עלים 

חופן שמיר או פטרוזיליה

רבע כפית בזיליקום יבש 

מלח 

פלפל שחור 

חצי כפית בהרט 

(אוהבים תבלינים נוספים ? – חופשי תשימו מה שתרצו)

ביצה 

פרוסת לחם רטובה וסחוטה 

2 כפות פירורי לחם 

לרוטב –

בצל קצוץ 

2 עגבניות בשלות 

כף גדושה רסק עגבניות 

ענף סלרי קצוץ

מעט בזיליקום – אפשר יבש 

גזר פרוס 

מלח 

פלפל שחור 

חצי כפית פפריקה 

כחצי כרובית מפורקת לפרחים 

לטמפורה-

3/4 כוס קמח 

כחצי כוס מי סודה /מים 

רבע כפית אבקת אפייה 

מעט מלח ,פלפל שחור 

אופן ההכנה –

תערובת של הבשר –

קוצצים במעבד מזון -בצל ,קישוא ,גזר ירק ושום .

לאחר שהכל קצוץ היטב .

סוחטים מעט . קוצצים גם את פרוסת הלחם  מעבירים הכל לקערה.

מוסיפים את הבשר והעוף , תבלינים וביצה.

מערבבים לתערובת אחידה.

במקביל מבשלים במי מלח פרחים של כחצי כרובית כ- 10 דקות ומסננים.

מכינים את הטמפורה – התערובת צריכה להיות כמו טחינה נוזלית.

טובלים את פרחי הכרובית בטמפורה ומטגנים משני הצדדים.

מוציאים לנייר .

ממשיכים לטגן את הקציצות ממש קלות משני הצדדים.

מכינים את הציר לבישול-

בסיר רחב מטגנים בצל .

מוסיפים סלרי קצוץ מעט בזיליקום ועגבניות קצוצות.

מוסיפים רסק, תבלינים ומים כ- 2 כוסות .

לאחר שהציר רותח ,

מסדרים את הקציצות ואת הכרוביות בתוך הרוטב.

במידה וחסר נוזלים תוסיפו עוד – לא יותר מידי.

לאחר שהתבשיל רותח מכסים במכסה ומעבירים לאש הכי נמוכה לבישול של כ- 40 דקות.

תהנו – מנה מוצלחת מאוד

חגיגה של טעמים בפה .

מתכונים עם כרובית

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bento4d
1 month ago

situs togel terbesar di Indonesia, bento4d situs togel platform terbaik di Indonesia