מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

טירמיסו – מתכון 

IMG_6456

 

 

טירמיסו הוא הקינוח האיטלקי האולטימטיבי.

בכל מסעדה או בית קפה איטלקי

 

כשאני צריכה עוגה חגיגית וקוצרת מחמאות לאירוח, 

אני בוחרת להכין טירמיסו.

 

 

העוגה לא קשה להכנה וגם ללא אפייה.

 

 

אני מכינה את העוגה בתבנית מלבנית – מעדיפה פיירקס, כך יותר קל לחתוך ולהגיש את העוגה.

אפשר להכין את העוגה גם בכוסות כמנה אישית.

 

מכינה אותה מראש ומכניסה להקפאה.

כמה שעות לפני ההגשה, מוציאה למקרר.

IMG_6477

מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי

המצרכים-

4 ביצים מופרדות

250 גר' מסקרפונה

גביע שמנת של פעם (להניח על נייר סופג במסננת ולסנן כשעה לפחות )

500 מל' שמנת מתוקה

שקית סוכר וניל

2 כוסות אספרסו מוכן

חבילה וחצי בשקוטים

1/3 כוס ברנדי

מקל וניל

1/2 כוס סוכר 

הכנת טירמיסו – 

מתחילים בהכנת זביונה – מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף בהיר, 

מעבירים לבן מארי- סיר עם מים רותחים על הגז, וממשיכים להקציף מספר דקות.

תהליך זה מפסטר את הביצים, וזה חלק מההכנה הקלאסית של טירמיסו.

IMG_6365

 

מורידים מהאש ומוסיפים 2 כפות ברנדי.
בקערה נוספת מערבבים 3/4 מהמסקרפונה והשמנת המסוננת עם מקל הוניל והסוכר הנותר .

IMG_6369

מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה עם 2 כפות סוכר ושקית סוכר וניל.

את החלמונים המוקצפים משלבים לתערובת הגבינה.

 

משאירים מהשמנת המוקצפת כ- שליש בצד. מערבבים עם רבע מהמסקרפונה שהשארנו בצד.

 

את שאר שמנת המוקצפת משלבים לתערובת הגבינות .

הרכבת העוגה: בתבנית מלבנית מסדרים את הבישקוטים לאחר שטבלנו אותם באספרסו מעורב עם  ברנדי.

IMG_6388
השכבה הראשונה היא שכבת הגבינה אותה משטחים על הבישקוטים ומעליה משלבים את הבישקוטים הנותרים.

מוסיפים מעל את שכבת השמנת מסקרפונה.

אפשר לזלף יפה אם רוצים או פשוט לשטח.

 

IMG_6392
מכסים ומכניסים להקפאה.

כשעה לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא,

מפזרים קקאו מעל  ומגישים!

IMG_6462

מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי

 

תאמינו לי, ביס מושלם !

מטבח איטלקי זה כאן 

 

עם החלבונים הנותרים מכינים פבלובה – מתכון לפבלובה מושלמת כאן 

 

טירמיסו גם ללא ביצים –

רוצים להכין את הטירמיסו ללא ביצים ? 

אין שום בעיה , מחליפים את החלמונים המוקצפים עם הסוכר ב- 150 גר' חלב מרוכז – יוצא מעולה !

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

תגובות

תגובות