
טירמיסו – מתכון
טירמיסו הוא הקינוח האיטלקי האולטימטיבי.
בכל מסעדה או בית קפה איטלקי
כשאני צריכה עוגה חגיגית וקוצרת מחמאות לאירוח,
אני בוחרת להכין טירמיסו.
העוגה לא קשה להכנה וגם ללא אפייה.
אני מכינה את העוגה בתבנית מלבנית – מעדיפה פיירקס, כך יותר קל לחתוך ולהגיש את העוגה.
אפשר להכין את העוגה גם בכוסות כמנה אישית.
מכינה אותה מראש ומכניסה להקפאה.
כמה שעות לפני ההגשה, מוציאה למקרר.
מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי
המצרכים-
4 ביצים מופרדות
250 גר’ מסקרפונה
גביע שמנת של פעם (להניח על נייר סופג במסננת ולסנן כשעה לפחות )
500 מל’ שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
2 כוסות אספרסו מוכן
חבילה וחצי בשקוטים
1/3 כוס ברנדי
מקל וניל
1/2 כוס סוכר
הכנת טירמיסו –
מתחילים בהכנת זביונה – מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף בהיר,
מעבירים לבן מארי- סיר עם מים רותחים על הגז, וממשיכים להקציף מספר דקות.
תהליך זה מפסטר את הביצים, וזה חלק מההכנה הקלאסית של טירמיסו.
מורידים מהאש ומוסיפים 2 כפות ברנדי.
בקערה נוספת מערבבים 3/4 מהמסקרפונה והשמנת המסוננת עם מקל הוניל והסוכר הנותר .
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה עם 2 כפות סוכר ושקית סוכר וניל.
את החלמונים המוקצפים משלבים לתערובת הגבינה.
משאירים מהשמנת המוקצפת כ- שליש בצד. מערבבים עם רבע מהמסקרפונה שהשארנו בצד.
את שאר שמנת המוקצפת משלבים לתערובת הגבינות .
הרכבת העוגה: בתבנית מלבנית מסדרים את הבישקוטים לאחר שטבלנו אותם באספרסו מעורב עם ברנדי.
השכבה הראשונה היא שכבת הגבינה אותה משטחים על הבישקוטים ומעליה משלבים את הבישקוטים הנותרים.
מוסיפים מעל את שכבת השמנת מסקרפונה.
אפשר לזלף יפה אם רוצים או פשוט לשטח.
מכסים ומכניסים להקפאה.
כשעה לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא,
מפזרים קקאו מעל ומגישים!
מתכון לטירמיסו קלאסי איטלקי
תאמינו לי, ביס מושלם !
עם החלבונים הנותרים מכינים פבלובה – מתכון לפבלובה מושלמת כאן
טירמיסו גם ללא ביצים –
רוצים להכין את הטירמיסו ללא ביצים ?
אין שום בעיה , מחליפים את החלמונים המוקצפים עם הסוכר ב- 150 גר’ חלב מרוכז – יוצא מעולה !
טירמיסו ללא ביצים – כאן המתכון המלא
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם למעקב אחרי המתכונים החדשים שעולים לבלוג !!!
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מתכונים לשבועות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !