קמח כוסמין מלא ידוע בתכונותיו הבריאותיות הטובות לעומת קמח לבן רגיל.
הכנתי לחמניות נהדרות מקמח כוסמין מלא
יצאו מלאות בטעם עשירות רכות ומוצלחות.
המתכון הוא מתכון לחם בסיסי
כמו המתכון של הלחם כוסמין שלי הכנתי בתוספת של זרעי פישתן
יצאו לחמניות ממש טובות .
אני מקפיאה ומוציאה כל פעם לפני השימוש – מתאים להכנת כריכים
במיוחד לחופש הגדול לילדים -זה נהדר.
או אפילו להמבורגר.
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
לחמניות כוסמין לחופש הגדול – כך תרגילו גם את הילדים לאכול קצת יותר בריא …
מתכון קל ופשוט
המצרכים –
קילו קמח כוסמין 100% מלא
2 כפות שמרים יבשים 20 גר’ (או 50 גר’ טריים)
כף דבש או סילאן או סוכר (אפשר גם בלי למי ששומר )
3 כפות שמן זית
20 גרם מלח (כף מלאה)
כ- 3 ורבע כוסות מים
זרעי פישתן כרבע כוס – לא חובה
אופן ההכנה –
ממיסים בקערת המיקסר את השמרים עם חצי כוס מהמים.
נותנים לתערובת כמה דקות לתסוס.
מנפים את הקמח ומוסיפים את המים ושאר המרכיבים.
לשים במיקסר כ- 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
במידה וחסר נוזלים תוסיפו קצת מים.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית.
מכסים ומתפיחים כשעה (בקיץ) .
מורידים את הבצק על משטח עבודה
מחלקים ל- 15 עד 20 חלקים
מכדררים כדורים עגולים כמו לחמניות המבורגר.
מניחים על נייר אפייה.
מתפיחים כחצי שעה .
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה .או עד שאפוי היטב .