אוהבים כרובית ?- מאגר מתכונים עם כרובית
מרק כרובית קרמי וטעים
ללא שמנת או חמאה !
השתמשתי בכרובית עצמה ובתפוח אדמה כדי “להקרים את המרק” ולא בקמחים או שמנות.והטעם פשוט נפלא
לייט טעים ובריא !
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מרק כרובית מושלם פרווה / טבעוני ללא מוצרי חלב
המצרכים-
כף שמן רגיל או זית או לחלבי כף חמאה
2 בצלים קצוצים
כ -חצי כרשה קצוצה
תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
כרובית בינונית חתוכה לפרחים
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אורגנו יבש
מלח, פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
1/4 כפית גרגירי קימל
להגשה בגירסה חלבית – אפשרות – רבע כוס שמנת מתוקה – לא חובה !
אופן ההכנה –
- בסיר עמוק לטגן את הבצל והכרשה בשמן/חמאה עד הזהבה
- להוסיף את תפוח האדמה והכרובית.
- לערבב עוד כדקה,
- להוסיף מים רותחים עד ל 3 ס”מ כיסוי מעל הירקות., לתבל במלח ופלפל שחור ובתבלינים.
- לאחר רתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל כחצי שעה.
- לשמור בצד כמה פרחי כרובית שלמים .
- לטחון את המרק לתערובת חלקה.
- להחזיר את פלחי הכרובית השלמים למרק.
- אם מכינים חלבי – זה הזמן להכניס מעט שמנת
- עלי בזיליקום טריים קצוצים.
- מומלץ להגיש עם קרוטונים – ועדיף תוצרת בית
מרק כרובית מושלם – מהיר וקל להכנה
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !