מרק ירקות כתומים עם גריסים
אין יותר מנחם וטעים מצלחת מרק .
כמעט בכל יום בחורף, אני מתחילה את היום בבישול של סיר מרק.
ירקות כתומים נמצאים תמיד במקרר, בטטה,דלורית,גזר
וגם עשבי תיבול למרק – סלרי, שמיר ופטרוזיליה.
הכנתי מרק מכל הכתומים שהיו במקרר ,בתוספת תפוח אדמה ומעט גריסים.
מרק נפלא, בריא וטעים 🙂
קל ופשוט להכנה.
הצטרפו לקבוצת האוכל של מתנות קטנות
איך מכינים מרק ירקות עם גריסים ?
המצרכים לסיר משפחתי -4 מנות לפחות
2 גזרים חתוכים לפרוסות/קוביות
בטטה גדולה חתוכה
בצל גדול קצוץ
שן שום חתוכה
ענף סלרי פרוס
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
חצי דלורית קטנה (או דלעת ) כוס
4-5 ענפי שמיר קצוץ
3 כפות גריסים
בסיר רחב מניחים כפית שמן זית, מטגנים את הבצל והשום כדקה, ומשלבים את שאר הירקות.
מטגנים כ3-4 דקות ומוסיפים גריסים ומים .
מתבלים במלח ופלפל שחור.
מבשלים כ-40 דקות עד לריכוך הירקות.
מוציאים חלק מהירקות וטוחנים בבלנדר .
משלבים חזרה למרק .
קוצצים שמיר טרי ומגישים.בתאבון!
מרק ירקות כתומים עם גריסים נפלא !