
החורף בעיצומו , ואין כמו מרק ביום חורפי וקר .
המרק שהכנתי מצוין כארוחת ערב מושלמת ומחממת,
או לאירוח בארוחות חלביות כמנת פתיחה.
הברוקולי בשיא העונה כעת ואני מאוד אוהבת אותו.
גם טעים וגם בריא.
הברוקולי בעל ערך תזונתי גבוה – עוד על סגולותיו של הברוקלי תוכלו לקרוא כאן
מרק סמיך וטעים , ללא שמנת , בנגיעות של חמאה וחלב.
קל ופשוט להכנה.
מי שאוהב שמנת – אפשר לשלב למרק בסיום הבישול
רבע כוס שמנת מתוקה.
המצרכים-
בצל גדול קצוץ אדום/רגיל
תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
כרשה בינונית פרוסה
פרח ברוקולי גדול חתוך לפרחים קטנים (כ- 300 גר’)
כף חמאה כ- 20 גר’
כוס חלב
מים
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
בסיר כבד מחממים את החמאה ומשלבים בצל וכרשה.
לאחר כדקה משלבים את שאר הירקות.
מערבבים היטב כ2-3 דקות ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.
מתבלים במלח,פלפל, ואגוז מוסקט.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.
טוחנים את המרק למחית חלקה, ומשלבים את החלב.
מתקנים תיבול אם חסר -( מלח, פלפל)
מגישים בתוספת לחם טוב או קרוטונים.
מרק מושלם !
אפשר להכין את המרק בגירסה ללא חלב ושמנת – השתמשו במעט שמן זית במקום החמאה
אהבתם את המתכון ?
אשמח אם תשאירו תגובה כאן למטה 🙂