מקלות גריסיני – מקלות לחם ממכרים שלא תפסיקו לנשנש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

גריסיני – מקלות לחם איטלקיים שמוגשים בתחילת כל ארוחה איטלקית טובה .

אצלנו זה הנישנוש המלוח האהוב לשעות אחר הצהריים או בערב עם התה והקפה.

ובקיץ מעולה עם אבטיח ,ענבים וכל שאר הפירות המתוקים.

אני אוהבת להגיש את הגריסיני כליווי למנות פתיחה של ארוחה – ובמיוחד גם לשבועות.

גם קריספי וגם פריך ומלא בטעמים – הציפוי של השומשום והקצח  מוסיף עוד טעם ומירקם.

הכנתי את הגריסני פרווה שיהיה מתאים גם לאלרגי לחלב אצלי בבית.

בצק של לחם אבל בתוספת של שומן – כדי שיהיה פריך השתמשתי גם בשמן זית וגם בנטורינה .

כמו כן שילבתי גם קמח כוסמין ביחד עם לבן.

פשטידות ומלוחים מבחר מתכונים 

מקלות גריסיני – פרווה טבעוני

המצרכים –

כוס קמח כוסמין מלא

2 כוסות קמח לבן

כפית שמרים יבשים

כפית אבקת אפייה

כפית סוכר

כפית מלח

50 גר' נטורינה

3/4 כוס מים או טיפה יותר

3 כפות שמן זית

ציפוי-

רבע שומשום

רבע כוס קצח

טעים לשלב גם זירעי שומר גרוסים או זעתר

אופן ההכנה –

  • מניחים את המצרכים במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון.
  • מפעילים את המיקסר ומעבדים את התערובת כמה דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • במידת הצורך מוסיפים מים.
  • מניחים בקערה משומנת מכוסה במגבת להתפחה של כחצי שעה.

מחלקים את הבצק ל- 2

  • מערבבים בצלחת קצח ושומשום אפשר לשלב גם זירעי שומר
  • מרדדים את הבצק מעט ומפזרים את תערובת השומשום והקצח ומרדדים אותם לתוך הבצק.
  • חותכים לרצועות
  • אפשר להניח אותם ישירות בתבנית או לסובב לצורת בורג.

והכי פשוט – לגריסיני עבים יותר מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ בערך וחותכים לרצועות.

  • מניחים בצד מכוסה להתפחה של כחצי שעה.
  • מכניסים לאפייה 180 מעלות 10 דקות ומורידים טמפרטורה ל- 160 לעוד חצי שעה עד שהגריסיני נאפים היטב – הם צריכים ממש להתייבש כדי לצאת במירקם כמו של בייגלה.
  • לאחר שהתקררו לאחסן בקופסה אטומה

***אם לא רוצים להשתמש בשמרים – פשוט להוריד שמרים ולהוסיף בירה לבנה במקום המים !

מופלא !

מקלות גריסיני – מקלות לחם ממכרים שלא תפסיקו לנשנש

מתכונים לפשטידות ומלוחים 

מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות