
מתכון למצה בריי ממולא כמו בורקס .
מצה בריי – מצה ברייט – גפרישטה מצה – מכלול שמות למאכל זהה .
מצה מטוגנת עם ביצה. לכל עדה או תפוצה יש שם אחר למאכל הזה.
אצלנו קראו לזה – גפרישטה מצה או מצה ברייט – ברייט באידיש פירושו מטוגן,
בריי בגרמנית – מטוגן .
בארצות הבלקן המאכל נקרא – בורמוליקוס או בורמואלוס – גירסה מתוקה למצות מטוגנות.
מתכון המצה בריי הקלאסי – מצה שבורה ל-4 או חתיכות מצה קטנות שבורות, מרטיבים מעט במים – מכניסים לתערובת ביצה, מלח ,פלפל ומטגנים בשמן עמוק. אפשר להחליף נוזלים בחלב,
להוסיף סוכר, מה שאוהבים.
בילדותי אבא היה מכין גפרישטה מצה כמעט מידי יום .
אני אהבתי להכין את הגירסה הממולאת.
בדרך כלל פירה תפוחי אדמה עם בצל מטוגן.
בשנים האחרונות אני ממעיטה לטגן – אבל לפחות פעם אחת בשבוע של החג ,אני מפנקת את המשפחה ומכינה את הגרסה של המצה בריי הממולא.
סוג של בורקס לפסח . מעולה לפיקניקים ולארוחות בטבע. מכינים מראש וממלאים את הקופסא.
איך שפותחים שולחן, הקופסא עם הבורקסים מתחסלת בכמה דקות! זה פשוט טעים !
אפשר למלא במגוון מליות – תפוחי אדמה , תרד או גבינות-
ואפילו מלית של בשר טחון שאני מערבבת עם פירה.
מה שכיף במתכון הזה שהוא מתאים גם למליות חלביות וגם למליות בשריות .
בואו להכין מצה בריי ממולא – בורקס של פסח ,
המצרכים – יוצאים 20 מנות
10 מצות רטובות
3-4 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
בצל קצוץ מטוגן
2 כוסות תרד טרי וקצוץ מעט
חופן גבינה בולגרית כ- 50 גר’
3-4 ביצים
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה – מצה בריי – בורקס של פסח
מרטיבים את המצות ומניחים על צלחת או קרש חיתוך.
כל מצה חותכים ל- 2
טורפים בצלחת עמוקה – 2 ביצים 3 כפות מים , מלח ופלפל.
מכינים את המליות –
מלית תפוחי אדמה ובצל מטוגן –
מערבים יחד פירה בצל מטוגןן, מלח , פלפל ומוסיפים כחצי ביצה.
מלית תרד וגבינה בולגרית-
קוצצים את התרד הטרי מעט , משלבית 50 גר’ גבינה בולגרית מפוררת
מעט מהביצה, ופלפל שחור.
אפשר לקצוץ גם תרד למלית הפירה.
מחממים שמן עמוק במחבת טפלון.
מניחים כף גדושה מהמלית על הקצה של המלבן ומקפלים ל – 3 .
טובלים בתערובת הביצה ומכניסים לטיגון עד להזהבה יפה משני הצדדים.
מניחים על נייר סופג.
לא משנה איך תקראו לזה – בורקס של פסח או מצה בריי ממולאת, זה פשוט מעדן !
לא סופרים קלוריות בפסח !
ממש פינוק למשפחה ולחברים !
- אפשר לגוון ולהכין פירה עם עשבי תיבול או בצל ירוק – מה שאוהבים !
כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לעמוד הראשי !