מעמול – מתכון למעמולים מופלאים במיוחד לחגים –
תמרים , אגוזים , דבש ומי ורדים
עוגיות המעמול הן העוגיות הכי פופולאריות בישראל ובכלל באיזורנו.
המעמול היא העוגייה המסורתית של המטבח הערבי, ים תיכוני.
עוגייה פשוט מושלמת ,בצק פריך ונמס בפה עם ריח
ותיבול מיוחד שאין שני לו, ובפנים מלית בהפתעה,
אצלי בכל עוגייה יש מלית שונה.
אני נוהגת להכין כמות גדולה של מעמולים לקראת חגי תשרי.
לכל צורה שאני מכינה יש מלית שונה , כך כולם יודעים בדיוק איזה עוגייה לבחור.
למעמול גרסאות רבות .
המעמול מהמטבח הערבי – בצק המורכב מקמח וסולת מתובל במי זהר ומחלב
והמלית המסורתית היא של תמרים .
ישנם בצקים אחרים על בסיס קמח בלבד ללא סולת, עם חמאה או פרווה , חלק מהבצקים מכילים סוכר ויש כאלה שמכינים ללא סוכר ומליות שונות ומגוונות.
המון סוגי בצקים לעוגייה האהובה ביותר בכל בית.
את הצורות המיוחדות יוצרים בעזרת מצבט פשוט שקונים בחנויות כלי בית או בשווקים.
הכנתי לכם סרטון להכנת צורות המעמול השונות שאני מכינה.
מלית אחת הכנתי ממש ברוח החג – מלית אגוזים ודבש עם טעמים וניחוחות של ראש השנה.
עוד מלית מיוחדת שהכנתי – מלית מי ורדים עם רחת לוקום שהיא פשוט חלומית.
הבצק שהכנתי הוא עם נגיעה של סולת ממש בקטנה – תפקיד הסולת הוא לתת קראנצ’יות
ויציבות לבצק כך שיצאו לנו עוגיות מדוגמות!
שני דברים שמשדרגים את הבצק –
משהים את הסולת עם הרטובים כרבע שעה ורק אחר כך מוסיפים את הקמח.
הסולת סופגת את הנוזלים ולא יוצאת קשה אחרי האפייה.
כך אני נוהגת לעשות גם עם עוגת הסולת שלי .
חשוב מאוד !
לאחר שיצרנו את המעמולים, מניחים את התבנית במקרר לקירור טוב של לפחות חצי שעה,
ורק אז מכניסים לאפייה.
בואו להכין מעמול –
הקינוח האהוב ביותר בארוחות החג ביחד עם מבחר עוגות הדבש שלי.
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
איך מכינים עוגיות מעמול מושלמות ?
המדריך המלא -להכנת מעמולים
בצק -35-40 עוגיות
מומלץ מראש להכפיל כמות !
200 גר’ חמאה
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סולת
1/2 כוס מים
3 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
3 וחצי כוסות קמח
כפית גדושה אבקת אפייה
2-3 טיפות מי זהר או מי ורדים
ניתן להוסיף תבלינים – חצי כפית מחלב או חצי כפית זרעי שומר טחונים
מלית אגוזים ודבש/סילאן
150 גר’ תערובת של אגוזי מלך ואגוזי לוז טחונים
4 כפות סילאן או דבש
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות שמן
כפית גרידת לימון
תבלינים – קינמון , הל טחון
ניתן להוסיף כף טחינה גולמית וכף ממרח תמרים או ממרח חלבה
מלית רחת לוקום מי ורדים-
200 גר’ רחת לוקום חתוכה לקוביות קטנות (כאן תוכלו למצוא מתכון מעולה ללא ג’לטין )
50 גר’ אגוזי פקאן/מלך טחונים דק
כפית קורנפלור
3 כפות ריבת שזיפים או אחרת
כפית מי ורדים
גרידת מלימון
מלית תמרים –
10 תמרי מג’הול חתוכים דק
כף ממרח תמרים
כפית קינמון
קורט ציפורן,
גרידה מתפוז
חופן אגוזי מלך טחונים גס
אופן ההכנה –
מניחים בקערה את הנוזלים – מים , שמן וחמאה רכה.
משלבים את הסוכר, וניל והסולת ומערבבים מעט.
מניחים בצד לרבע שעה.
משלבים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים.
מאחדים לבצק הומוגני וחלק.
מעבירים את הבצק למנוחה במקרר- לפחות שעה.
מחלקים בצק ל- שני חלקים
משטחים כל חלק למלבן בעובי חצי ס”מ . קורצים עיגולים לגודל הרצוי בערךבקוטר 3-4 ס”מ .
יוצרים מהמליות עיגולים ומניחים במרכז עיגול הבצק.
עוטפים את המלית ומכדררים.
את העוגיות היפות יוצרים בעזרת המצבט לכל צורה שתרצו.
אני אוהבת לכל מלית לתת צורה שונה.
מעבירים לתבנית על נייר אפייה.
מכניסים לקירור במקרר לפחות לחצי שעה ואפילו שעה .
בינתיים מחממים תנור על 170 מעלות.
מכניסים לאפייה של כרבע שעה – לבדוק שהעוגיות ממש מזהיבות מעט .
לאחר הקירור לפדר באבקת סוכר ולהגיש.
טעם העוגייה משתבח לאחר יום או יומיים, כך שממש ניתן להכין כשבוע לפני החג .
רוצו להכין
מעמול העוגייה המושלמת !
מתכונים לראש השנה
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
חזרה לדף הראשי !
היי, נראה מעולה, אם אני רוצה להכין שבוע מראש, את ממליצה להקפיא לפני אפייה ? או אחרי אפייה?
תודה!
לפני, אחרת לא ישאר
המעמול הכי טוב שיש, וניסיתי הרבה!
תודה רבה
אפשר להקפיא את המעמול ?
כן