הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק שלי
עוגת גבינה נטו – ללא תוספות .
העוגה שכולם (כמעט) אוהבים ולא יסרבו לחתיכה ממנה.
עוגה פשוטה וקלה להכנה ,
רק צריך לעקוב אחרי ההוראות המדוייקות ולא לחפף !
אחרת לא תצא כמו שצריך
עוגת גבינה בסיסית למתחילים –
מעט מצרכים והרבה טעם 🙂
איך מכינים עוגת גבינה בסיסית למתחילים ?
בקלי קלות –
תבנית 22-24 עם שוליים גבוהים – משמנים היטב בחמאה תחתית ושוליים.
עוטפים את התבנית בנייר כסף
מחממים תנור לחום 200 מעלות – לא טורבו !!!
המצרכים-
5 ביצים מופרדות
750 גר’ גבינה לבנה – 5% ( אפשר להחליף ב3% או 9% )
גביע שמנת חמוצה מסונן.
גרידה מחצי לימון
כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קורנפלור
3 כפות קמח
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
בקערה נוספת מניחים את החלמונים, הגבינה והשמנת.
מערבבים קמח,קורנפלור,גרדת לימון ואינסטנט עם הסוכר הנותר.
משלבים את התערובת לתוך הגבינה.
טורפים לתערובת אחידה.
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הגבינה .
מעבירים את התערובת לתבנית .
הגבינה צריכה להגיע כמעט עד קצה התבנית – לא יותר.
מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית קצת יותר גדולה (28-26)
מכניסים לתנור לאפייה של כ-20 דקות בטמפרטורה גבוהה.
העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה ועוברת את השוליים- אך חוזרת
תמיד לגובה המקורי שלה
מנמיכים בהדרגה את הטמפרטורה עד ל 150.
אופים עוד כשעה . לקראת סוף האפייה 10 דקות אחרונות, מנמיכים ל 120 .
משאירים את העוגה בתנור לאחר האפייה לפחות שעתיים.
מעבירים לקירור במקרר.
העוגה מתייצבת במקרר ואחרי יום או יומיים היא משתבחת!
בהצלחה!
כנסו כאן למתכוני כל העוגות הגבינה שלי
הצטרפו לקבוצת האוכל שלי -התפריט היומי