מחסלים חמץ עם מאפים מטריפים – מקלות בצק עלים במילוי בשר

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

השבת הכנתי מקלות בצק עלים במילוי בשר בצק ממש דק עוטף מלית בשר טחון נהדרת.

כי אצלי כמעט כל שבת יש כזה מאפה. כולם אוהבים אותו.

הפעם הכנתי בצורת מקלות בורקס ממש קל להכין ופתרון מצויין לחיסול החמץ שיש לכם במקרר לקראת החג שקרב ובא.

המצרכים-

בצק עלים שמרית

מלית בשר

600 גרם בשר טחון

בצל גדול קצוץ

עלה סלרי קצוץ דק

שן שום כתושה

תבלינים מה שאוהבים-

מעט בהרט(או כמון)

מלח, פלפל שחור

מעט פלפל חריף

חופן של צנוברים או מסמרי שקדים

כפית דבש/סילאן

ביצה

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה –

מכינים את המלית כי היא צריכה להתקרר היטב לפני ההכנה.

מטגנים בצל בשמן זית.

מפוררים לתוכו את הבשר ומוסיפים גם את השום.

מערבבים היטב עד שהבשר נצלה טוב.

מוסיפים גם את התבלינים ומורידים מהאש.

מקררים היטב ומוסיפים ביצה.

פותחים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח קלות.

מרדדים את הבצק לעובי ממש דק.

מחלקים ל- 6 רצועות

מניחים מהמלית בקצה של כל רצועה ומגלגלים לכרוכית קטנה בגודל של סיגר.

מניחים על גבי נייר אפיה.

מברישים בביצה טרופה ומעט שומשום או קצח.

אפייה 180 מעלות כ- חצי שעה עד שהמאפה מזהיב היטב.

סירטון הכנה 

מחסלים חמץ עם מאפים מטריפים – מקלות בצק עלים במילוי בשר

איזה כיף לאכול מאפים כאלה דקיקים ומלאים בבשר.

תכינו ותהנו עם המשפחה.

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments