
מגידרה מופלאה בורגול כוסמת ועדשים
המג’דרה הקלאסית מורכבת בדרך כלל מקטניות – סוגי עדשים ודגנים -אורז בורגול וכו’.
במג’דרה שילבתי הפעם גם כוסמת ירוקה (לא קלויה), בורגול גס ועדשים שחורות.
השילוב של שלושתם פשוט שילוב מנצח – גם טעים וגם בריא.
כוסמת הינה צמח ולמעשה איננה דגן, אך בשל טעמה, אופן הבישול והאכילה שלה, והרכבה הכימי, מתייחסים אליה כדגן.
בעלת יתרונות בריאותיים רבים, עשירה במינרלים, ויטמינים מגנזיום וברזל. מסייעת לאזן רמות סוכר בדם ועוד .
אני משתמשת בכוסמת ירוקה – שהיא שונה מאוד בטעמה מהחומה.
אין לה טעמי לואי והיא משתלבת נפלא בתבשילים.
כמה מתכונים נפלאים עם קינואה
הבורגול מיוצר מגרגירים של חיטה שעברה תהליכי יבוש וגריסה. ניתן למצוא אותו בקובה,
מג’דרה, סלט טאבולה,קציצות ,תבשילים ומאכלים נוספים. הוא לא רק טעים, אלא גם טומן בחובו
מגוון רחב של יתרונות בריאותיים חשובים.
מכיל – סיבים תזונתיים שעוזרים לשפר תהליכים בדרכי העיכול
מינרלים,אשלגן, אבץ ונוגדני חימצון – בהחלט מומלץ לא לוותר על דגן העל החשוב הזה!
כמה מתכונים נפלאים עם בורגול
אם המצרכים מושרים מספיק , כל ההכנה של המג’דרה לוקחת פחות מ-10 דקות.
איך מכינים מג’דרה ?
המצרכים למג’ידרה –
1/2 כוס עדשים שחורות
1/2 כוס בורגול גס
1/2 כוס כוסמת ירוקה/או בורגול גס /אורז
1 בצל גדול
מעט שמן
מלח, פלפל
מעט כמון
מתחילים בהשריה של כל המרכיבים. את העדשים כשעתיים לפחות, הבורגול והכוסמת אפשר כ -שעה.
הבורגול המושרה-
הכוסמת לאחר השריה-
מחממים מים בסיר ומוסיפים את העדשים המושרות כ- 3-5 דקות.
מוסיפים את הבורגול והכוסמת המושרים לסיר ומבשלים עוד כ-2 דקות. מסננים ושוטפים מעט במים קרים.
מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן -עדיף בסיר טפלון.
משלבים את תערובת העדשים/בורגול/כוסמת לתוך הבצל המטוגן , מוסיפים תבלינים ומטגנים תוך כדי עירבוב עוד כדקה.
בתאבון – מתכון למג’דרה מופלאה בקלי קלות !
רוצים להכין מג’דרה משודרגת עם עוד תוספות ? המתכון שלה כאן
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם bake_cook_food
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
- את המג’דרה אפשר להכין גם עם אורז ,או רק בורגול גס