מאפה שמרים אישי מבצק בריוש – בצק שמרים עשיר במיוחד בביצים , חמאה וחלב .
מה שמעניק לו מירקם אורירי ורך.
בצק הבריוש עתיר בחמאה וביצים ולכן הוא זקוק לזמן התפחה רב יותר.
הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר .
המרכיבים לבצק-
500 ג"ר קמח מנופה
25 ג"ר שמרים טריים
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
3 חלמונים
150 ג"ר חמאה מומסת
3 כפות שמן
כוס +3 כפות חלב
1/4 כפית מלח
וניל
אופן ההכנה-
להמיס את השמרים בכוס עם מעט חלב וכפית סוכר. להניח בצד להתפחה.
בקערת המיקסר להניח את הקמח. להוסיף סוכר, ביצים, תערובת השמרים והחלב ולהתחיל לערבל.
להוסיף בהדרגה את החמאה המומסת והשמן.
להמשיך ללוש את הבצק כ- 5-7 דקות. לקראת הסוף לשלב את המלח.
הבצק צריך לצאת מעט דביק.
להעביר את הבצק לקערה משומנת , לכסות בניילון ולהכניס למקרר. ל- 12 שעות לפחות.
מילוי שקדים ומרציפן-
150 ג"ר שקדים טחונים
150 ג"ר אבקת סוכר
1 ביצה
כפית גרד לימון
1 כף קורנפלור
75 ג"ר חמאה
מעט תמצית שקדים או ליקר שקדים
50 ג"ר מרציפן חתוך.
לחלק את הבצק ל- 3
לשטח למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.
למרוח את תערובת השקדים ולפזר את המרציפן מעל . לחתוך לרצועות , לגלגל ולהניח בתבנית שקעים משומנת במעט חמאה.
אפשרות נוספת לשטח את הבצק לעובי של ס"מ , לקרוץ עיגולים , להניח כפית מילוי ומעליה מרציפן, לפזר שקדים מולבנים.
להניח להתפחה כ – 3/4 שעה. למרוח במעט ביצה טרופה ולהכניס לאפייה בטמפרטורה 170 מעלות כחצי שעה.
באותה שיטה מכינים את הגביניות –
100 ג"ר גבינת שמנת
150 ג"ר גבינה רגילה 5 אחוז (לסנן מנוזלים)
1/4 כוס סוכר
וניל או רום
1 כף קורנפלור
1/2 ביצה
גרד לימון
ריבת אוכמניות או דובדבן
להניח עיגול בצק מעליו כף גדושה גבינה ומעל מעט ריבה עם פרי