מאפה פסטה עגבניות וגבינות – Baked Tortigalione with tomato and cheese

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מאפה של פסטה טובה בשילוב הכי מתבקש ולדעתי הכי טעים – רוטב של עגבניות וגבינות

כל האורחים נהנים כולל הילדים.

פסטה בצורת גליל חלול היא פסטה שמאוד מתאימה למאפה. 

הרוטב נכנס לתוך הגלילים ויוצר ביס מושלם.

נסיתי להכין את המאפה קליל יותר –  אוכל איטלקי הוא בדרך כלל מאוד כבד ושמנוני.

אז פחות חמאה ושמנת , וגם מעט גבינות שמנות, כך שיהיה קל בבטן…

 

מאוד קל ופשוט להכנה

 

המצרכים לתבנית בקוטר 26

 

חבילה של פסטה TORTIGALIONE   

 

קופסה קוטג’ 3%

2 כוסות חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

2 ביצים

50 גר’ גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת

50 גר’ פרמז’ן מגורדת

קופסה 400 גר’ עגבניות חתוכות דק

קורט סוכר

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

חופן בזיליקים

כפית אורגנו יבש

מלח, פלפל

 

 

הצטרפו בלייק לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

מבשלים את הפסטה במי מלח עד שהיא כמעט מוכנה.

מסננים ומניחים בצד.

מכינים רוטב עגבניות-

בסיר מניחים שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.

משלבים את השום והעגבניות.

מוסיפים סוכר, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל ומבשלים כ 10 דקות.

טוחנים את הרוטב בבלנדר ידני לרוטב חלק.

תערובת גבינות וחלב.-

בקערה מערבבים את הגבינות עם החלב,השמנת והביצים.

מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

 

הרכבת המאפה-

מניחים מעט מתערובת החלב והגבינות בקרקעית.

מסדרים את גלילי הפסטה בתבנית כשהם עומדים, 

זה לא כל כך פשוט וצריך קצת סבלנות – לא חייבים לדייק.

ואם קשה אפשר פשוט להניח בצורה חופשית.

מפזרים את רוטב העגבניות מעל הפסטה.

מעליו שופכים את שארית הרוטב הלבן של החלב והגבינות.

עוטפים בנייר כסף ומכניסים לאפייה של כ- 20 דקות.

מגישים חם אך לא רותח !

אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה 🙂

בתאבון !

זה נפלא ,

מתכונים נוספים בניחוח איטלקי 

 

חג שמח

 

כל המתכונים שלי לשבועות 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments