מאפה כפרי מופלא של ברוקולי וכרשה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

  

מאפה כפרי של ברוקולי טרי וכרשה .

מאפה שמכינים בקלות רק צריך את המצרכים זמינים במקרר-  בצק וירקות עונתיים וטריים.

בעונה הזו של החורף ניתן להשיג ברוקולי טרי ואני מאוד אוהבת אותו במאכלים שלי.

לכן כשהוא בשיא העונה אני תמיד מצטיידת באריזות של ברוקולי.

ירק בריא , טעים ודל בקלוריות.

אפשר לשלב אותו בכל מאכל – מרקים,פשטידות,תבשילים ואפילו סתם מאודה במי מלח.

הכנתי מאפה כפרי משגע.

בצק שהוא סוג של בצק לחם דק ממולא בתערובת ברוקולי וכרשה מוקרמת.

יצא מאפה מושלם וטעים.

במקום להשתמש בבצק פריך שבדרך כלל משתמשים במאפים כפריים, השתמשתי בבצק פיצה על בסיס שמרים – בצק מעולה למאפים מלוחים . הבצק פחות שומני מבצק פריך  ומאוד התאים לי למאפה שיצא כמו מאפה פיתה דקה שעוטפת הרבה מילוי.

בואו להכין בקלי קלות

המצרכים –

בצק פיצה מצונן של שמרית (אין צורך להפשיר)

אריזה של פרחי ברוקולי כ- חצי ק"ג

כרשה בינונית קצוצה

50 גר' חמאה

כף קמח

3/4 כוס חלב

2 ביצים

מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה –

מחממים את התנור לטמפרוורה של 190 מעלות טורבו

חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים ומכניסים לבישול במים רותחים כ 10 דקות עד לריכוך קל. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בקערה.

מחממים מחבת רחבה עם החמאה ומוסיפים את הכרשה . מטגנים עד הזהבה קלה . משלבים כף קמח ,מערבבים ומוסיפים את החלב.מבשלים עוד כ- 2 דקות ומכבים את האש. נוצר בשמל עם כרשה.

משלבים את תערובת הכרשה עם פרחי הברוקולי וגם ביצים ותבלינים.

בשלב זה אפשר גם להוסיף מעט גבינה מגוררת כלשהיא.

מקררים היטב את המלית.

פותחים את הבצק על נייר האפייה.

מניחים את תערובת הברוקולי במרכז

סוגרים מ – 3 הצדדים

כך –

מכניסים את המאפה לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד שתראו שהמאפה מזהיב יפה .

מוציאים ונותנים למאפה כמה דקות להתקרר לפני שפורסים

טעים !

מאפה כפרי מופלא של ברוקולי וכרשה

כנסו כאן לעוד מבחר ענק של פשטידות ומלוחים 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food – עמוד האינסטגרם שלי !

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות