כן, זו עוגת שמרים כמו שרואים בויטרינות של הקונדיטוריות .
אז הכנתי כזו בבית והיא יצאה מ ה מ מ ת…
בערב שבועות השנה ,חרגתי ממנהגי הקבוע ,להכין בין היתר את גביניות השמרים שלי.
ובמקום גביניות הכנתי עוגת בריוש ריקוטה עם שילוב של פירות יער חמצמצים.
יצא פשוט מאפה טעים בטירוף. חוץ מזה שהוא פשוט היה יפייפה וכבש את השולחן כולם השתגעו ממנו.
ממש כמו בקונדיטוריה ואף טעים יותר.
בצק שמרים קצת יותר עשיר מהרגיל, מילוי של גבינת ריקוטה ומעליה פיזרתי פירות יער ואוכמניות.
שווה את ההשקעה כי כזאת עוגה לא מכינים כל שבוע.
מהבצק יוצאות 2 עוגות בתבנית אינגליש רחבה כמו של לחם.
המצרכים-
400 גרם קמח (אם יש קמח לחם זה נהדר)
22 גר’ שמרים טריים או 8 גר’ יבשים
3 ביצים
200 גרם חמאה
רבע כוס חלב
חצי כפית מלח
1/2 כוס סוכר
כפית מחית וניל או סוכר וניל
גרידה מלימון
מלית ל- 2 עוגות
500 גרם גבינת ריקוטה
גביע שמנת חמוצה או 2 כפות גדושות גבינה 9%
1/2 כוס סוכר
כפית מחית וניל /סוכר וניל 2 שקיות
ביצה
3 כפות קורנפלור 40 גרם
מעט גרידה מלימון
חופן פירות יער
או אוכמניות
אני הכנתי אחת עם פירות יער (קפואים) ואחת עם אוכמניות טריות.
אפשר גם צימוקים במקום.
אופן ההכנה –
מניחים שמרים וחלב עם כף סוכר בקערת המיקסר ונותנים לתערובת לתסוס כ- 10 דקות.
מוסיפים ביצים ושאר ,סוכר ,מלח וניל ומנפים קמח לתוך הקערה.
מתחילים בלישה איטית ולשים כמה דקות .
את החמאה חותכים לקוביות.
מוסיפים כל פעם כמה קוביות עד שהכל נבלע לתוך הבצק.
לשים עוד כמה דקות לקבלת בצק חלק מעט דביק.
מתפיחים חצי שעה .
ואז מכניסים למקרר לילה.
מערבבים את מצרכי המלית לתערובת אחידה .
מחלקים ל- 2
מוציאים את הבצק ומחלקים ל- 2
מרדדים כל חלק – מומלץ ישר על נייר אפיה מעט מקומח.
מרדדים למלבן גדול.
מחלקים את המלבן לחצי.
על כל חלק מניחים מהמלית באופן שווה .
מפזרים פירות יער /אוכמניות/צימוקים.
סוגרים לכרוכיות ואז מסובבים אחת על השניה כמו בורג.
מעבירים בעזרת הנייר לתבנית .
התפחה של חצי שעה .
למרוח ביצה ולפזר גבישי סוכר
תנור מחומם על 175 מעלות, אפיה של 40 דקות בערך עד שרואים אפיה יפה וזהובה של המאפה.
חותכים שהמאפה מתקרר היטב.
זה פשוט מעדן.
מומלץ בימי הקיץ אם נשאר… לאחסן בקירור.
כנסו כאן סירטון הכנה
אוהבים עוגות שמרים ?