מאפה שמרים מפתיע ומרהיב ביופיו.
המאפה מורכב מכרוכיות מחוברות לשבלול גדול .
הכרוכיות ממולאות במילוי נדיב של תערובת גבינות המתובלות בזעתר טרי.
גבינות עיזים וזעתר – שילוב מנצח של טעמים .
יוצא מאפה מושלם גם מרהיב ויפה וגם טעים.
להכנת שני מאפים לתבנית בקוטר 26 עגולה.
המצרכים לבצק-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף מלח
כף סוכר
3 כפות שמן זית
כ- כוס ושלושת רבעי מים או יותר
המצרכים למילוי-
300 גר' גבינה מוצקה למאפים או קוטג'
50 גר' גבינת פרומעז
50 גר' פרמזן מגורדת
50 גר' פטה עיזים
2 כפות גבינת שמנת
חופן נדיב עלי זעתר טריים
(אם אין, אפשר להשתמש בכפית תבלין זעתר )
פלפל שחור
מלח – אם חסר
מתחילים עם השמרים-
ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר, להתפחה ראשונית כ- 3 דקות.
בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר. מוסיפים את תערובת השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .
תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות . לקראת הסוף משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.
מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה.
אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. בקיץ הרבה יותר נוח לעבוד עם בצק קר.
מחלקים את הבצק ל – 2
מכל חלק יוצרים מאפה בקוטר 26
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
מחלקים כל חלק ל- 3
מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך
מניחים 1/6 מהמלית לאורך המלבן ומגלגלים לכרוכית.
מניחים בצורת שבלול על נייר אפייה.
כך עושים עם שני החלקים הנותרים ומחברים אותם לשבלול אחד גדול.
מתפיחים כשעה.
מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם כף זעתר (תבלין) ומורחים בעדינות את המאפה.
מכניסים לתנור מחומם 190 מעלות לכ- 45-50 דקות אפייה .
מגישים את המאפה חמים וטרי !
איזה ריח 🙂
חג שבועות שמח 🙂