מאפה בורקס מהיר – בורקס לשבת
מאפה בורקס מופלא וטעים מתאים לפינוקים של שבת בבוקר או לארוחות חלביות .
את המלית למאפה הכנתי עם כרשה ובטטה – מלית טעימה שמתמזגת נפלא עם הבצק .
ממש ממש קל להכנה והתוצאה מושלמת . מאפה טעים במיוחד.
הכנתי את הבורקס בתבנית פיירקס כמאפה אחד שחותכים לקוביות.
אופים וישר מגישים לשולחן .
אני אוהבת להכין מאפי בצק עלים בתבנית מלבנית ואז לחתוך למנות , כך העבודה הרבה יותר קלה, והבצק מקבל הרבה יותר מלית – וזה מה שטעים !
10 דקות הכנה ולתנור
מאפה טעים שקוצר מחמאות –
שילוב הטעמים של הבטטה והכרשה ביחד עם בצק עלים זה חלום !
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
מה צריך להכנת בורקס בטטה וכרשה ?
המצרכים –
300 גר’ בצק עלים השתמשתי בבצק המצונן של שמרית זמין במקרר ונוח לשימוש מיידי
2 בטטות בינוניות
כרשה פרוסה
בצל קצוץ
25 גר’ חמאה
כף קמח
כוס חלב
מלח, פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט מגורר
50 גר’ גבינה מגוררת – (מוצרלה, צהובה או קצ’קבל)
ביצה
אופן ההכנה –
- מחממים את התנור על 180 מעלות
- מבשלים את הבטטות עד לריכוך – או בתנור או במיקרו או בתוך מים .
- מרסקים למחית חלקה.
- מחממים את החמאה במחבת רחבה ומטגנים בה את הכרשה והבצל.
- משלבים כף קמח מערבבים מעט ומשלבים את החלב.
- התערובת מסמיכה ולאחר 1-2 דקות מכבים את האש.
- מעבירים לקערה עם הבטטה.
- מתבלים בתבלינים ומוסיפים את הגבינות והביצה (משאירים ממש מעט מהביצה למרוח מעל המאפה)
- חוצים את הבצק – מחצית מהבצק מניחים בתחתית התבנית.
- מעבירים את תערובת המלית מעל הבצק וסוגרים עם הבצק הנותר.
- חותכים למנות , מברישים בביצה ומקשטים בשומשום וקצח
- מכניסים לתנור לאפייה של כ- 50- דקות
מגישים לשולחן ומקבלים מחמאות – בורקס מושלם טעים ומיוחד בכלום עבודה !
מאפה בורקס מהיר – בורקס לשבת
רוצו להכין !
מה מכינים למחר ? מאפה בורקס זריז וטעים אששש המתכון המלא כאן 👇https://matanot-ktanot.co.il/%d7%9e%d7%90%d7%a4%d7%94-%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%a7%d7%a1-%d7%9e%d7%94%d7%99%d7%a8-%d7%91%d7%95%d7%a8%d7%a7%d7%a1-%d7%9c%d7%a9%d7%91%d7%aa/
פורסם על ידי מתנות קטנות התפריט היומי ב- יום שישי, 24 בינואר 2020
ואם אתם בענין בורקס אז כנסו כאן
כל מתכוני הבורקס שלי
מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !