מאפינס תירס שמכינים בכמה דקות עבודה, אפשר להכין גם כלביבות אפויות.
קרה לכם לא פעם, שנשארו לכם קלחי תירס במקרר, או כאלה שבושלו ולא נאכלו?
זה מה שקרה לי הבוקר,- שני קלחי תירס מיותמים במקרר.
מיד בושלו במים ועם כמה תוספות יצאו לחמניות – מאפינס נפלאות.
איך מכינים מאפינס תירס ?
המצרכים-
2 קלחי תירס טריים או 2 כוסות גרעיני תירס (אפשר קפוא כשהעונה נגמרת)
בטטה בינונית
20 ס”מ של כרשה
בצל בינוני
ביצה
1/2 כוס שמנת לבישול או חלב
חופן בזיליקום טרי – אפשר כל ירק שאוהבים
2 כפות קמח כוסמין (או רגיל)
כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל
100 ג”ר גבינה צהובה – מנצ’יגו, גאודה, אמנטל מה שאוהבים – מגורדת
2 כפות פרמז’ן
חותכים את הבטטה לקוביות קטנות .
מניחים על נייר אפייה משומן בשמן זית.
מכניסים לאפייה בתנור 190 מעלות כחצי שעה.
מבשלים את קלחי התירס במים רותחים כ- 10 דקות.
בעזרת סכין חדה חותכים את גרעיני התירס.
מניחים את הכרשה בקערה ומכניסים ל 2 דקות למיקרו לריכוך קל.
מכניסים למעבד מזון- בצל, כרשה ,חצי מכמות גרעיני התירס ובזיליקום.
טוחנים למחית חלקה.
מעבירים לקערה ומשלבים את שאר המצרכים.
מרפדים תבנית שקעים בריבועי נייר משומנים בשמן זית.
מניחים כף גדושה של תערובת .
מזלפים מעט שמן זית מלמעלה.
מכניסים לאפייה של כ 30-40 דקות 180 מעלות.
מגישים חם ונהנים
מאפינס תירס בקלי קלות !
אפשר להכין מהתערובת לביבות או פשטידה
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !