
מתכון מנצח ללחמניות של פסח מקמח מצה בקלי קלות
מתכון לחמניות של פסח מקמח מצה הכי פשוט.
לפני שיצאו כל הקמחים המיוחדים שיש היום בשוק, אלו הלחמניות שהסבתות הכינו.
כמעט כל יום בבוקר בשבוע של פסח אני מכינה תבנית של לחמניות כאלה.
במשך השנים הורדתי את כמות השמן במתכון המקורי .
יוצאות לחמניות מעולות ,ועד סוף היום לא נשאר פירור.
בואו להכין
לחמניות פסח מתכון מעולה !
כ- 100 קלוריות ללחמניה – ראו הוזהרתם 😉
המצרכים ל- 24 לחמניות
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור – לא חובה
2 כוסות קמח מצה
כפית אבקת אפייה
4 ביצים
אפשר להוסיף תבלינים יבשים כמו אורגנו, קימל טחון או בזיליקום.
ההכנה-
מרתיחים את המים המלח והשמן בסיר.
ברגע הרתיחה, מורידים מהאש ומשלבים מיד את הקמח ואבקת האפיה.
טורפים היטב לתערובת אחידה.
בשלב הבא משלבים ביצה אחר ביצה לתוך התערובת. אני ממליצה להעזר במיקסר ידני,
התערובת יוצאת אחידה ויפה.
יוצרים כדורים בעזרת ידיים לחות ומניחים על נייר אפייה.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 מעלות טורבו, לאפייה של כ- 40 דקות .
לקראת סוף האפייה מנמיכים את טמפרטורת התנור ל- 150 .
מניחים ללחמניות להתקרר בתוך התנור כחצי שעה.
חג שמח 🙂
מתכון מנצח ללחמניות של פסח מקמח מצה בקלי קלות
לחמניות פסח מתכון הכי פשוט וטעים כמו של פעם !
והבונוס-
המתכון של הלחמניות מעולה גם להכנת קניידלך
כנסו למתכון של קניידלך מתובלים
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לדף הראשי !
40 דקות אפיה סה״כ ,
כמה זמן אופים את הלחמניות 170 מעלות? וכמה זמן ב150 מעלות ?