לחמניות שמרים עם הל – לחמניות שוודיות מסקנדינביה.
הן רכות ופלפיות והריח – חלום !
נקראות – SWEDISH CARDAMOM BUNS KARDEMUMMABULLAR
טעמתי את המאפה המיוחד הזה, דווקא בקופנהגן אך המקור שלהן הוא בשוודיה.
מי שמטייל בצפון אירופה ואפילו באנגליה -בטח נתקל בהן במאפיות ובתי הקפה.
טעמתי – ונדלקתי פשוט אהבתי מאוד את הטעם והרכות , הגעתי למטבח שלי ומיד שיחזרתי אותן.
בצק שמרים נימוח ללחמניות שיוצאות טעימות ומלאות בארומה מיוחדת במינה שרק תבלין כמו הל יכול להעניק.
לחמניות עם צורה וקשירה מיוחדת , יש למטה סירטון שתוכלו לראות איך בדיוק הכנתי.
אז מי שאוהב את טעם ההל והריח המיוחד שלו – קדימה לעבודה .
לגרסת פרווה תחליפו חמאה בנטורינה.
המרכיבים-
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים טריים (או כף שמרים יבשים 10 גרם)
150 גרם חמאה/נטורינה
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כפית מחית וניל
חצי כפית מלח
3/4 כוס חלב/מים
כפית הל טחון
למילוי –
150 גרם חמאה רכה/נטורינה
200 גרם סוכר דמררה/רגיל
כפית גדושה הל טחון
כפית קינמון
(אפשר להוסיף גרידה מלימון או תפוז)
אופן ההכנה –
לקערת המיקסר מערבבים שמרים עם חלב וסוכר.
מחכים 10 דקות לתסיסה קלה של התערובת .
מוסיפים את שאר המרכיבים למתחילים ללוש , לישה של כ- 10 דקות,
עד שמתקבל בצק חלק וגמיש – אם רואים שחסר נוזלים במהלך הלישה מוסיפים עוד טיפה .
מעבירים את הבצק לקערה ומכסים.
מתפיחים חצי שעה ומכניסים לקירור במקרר. בקיץ הכי קל לעבוד עם בצק שמרים קר.
אני מכינה את הבצק יום לפני ולמחרת מכינה את העוגות.
מערבבים את מרכיבי המילית לתערובת חלקה .
מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2
מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק.
מורחים מחצית מהמילוי בשכבה אחידה על כל הבצק.
מקפלים על שלוש- שליש ועוד שליש.
נוצר מלבן קטן יותר שאותו מרדדים לעובי של חצי ס”מ כנסו לסרטון כדי לראות איך הכנתי בדיוק.
חותכים לקצועות של כ-ס”מ וחצי.
מגלגלים בצורה המיוחדת ללחמניית פרח.
מניחים על נייר האפיה.
מתפיחים כ3/4 שעה.
מורחים ביצה ומכניסים לאפיה 180 מעלות 25-30 דקות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש בסירופ סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי לימון סחוט – לבשל עד שמסמיך.
ווא איזה ארומה וריח נפלא לעוגה ממש ממש שווה .
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר