הלביבות פרסה של אמא הן הכי טעימות בעולם
אין לביבה יותר טעימה
בטוחה שאתם כולכם מסכימים.
יש משהו בירק הנפלא הזה שבכל תבשיל משתמשים בו הוא נותן טעם נפלא וארומה נהדרת.
אז לקחת אותו לעשות ממנו לביבות זה כמובן יוצא נדיר.
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
3 פרסות (כרישה) גדולות עם הרבה חלק לבן
תפוח אדמה אחד בינוני קלוף וחתוך לקוביות
מלח, פלפל שחור
רבע כפית כמון
2 ביצים
1-2 כפות קמח תופח או רגיל (אפשר כל קמח)
אופן ההכנה –
מנקים את הפרסות היטב
איך מנקים ?
חותכים לאורך הפרסה כי שם מצטבר בדרך כלל חול ובוץ שאנחנו רוצים להסיר ולנקות.
שוטפים היטב במים בתוך קערה ואחר כך פורסים לפרוסות גסות. ממליצה לחתוך כמה שיותר מהפרסה עד החלק הירוק בהיר.
את החלק הירוק הנותר והטוב – לא לזרוק ! אפשר להשתמש בו למרקים או לתחתית תבשילים.
מחממים סיר עם מים ומבשלים את הפרוסות של הפרסה עם תפוח האדמה עד שהם מתרככים
זה לוקח כחצי שעה.
מסננים היטב במסננת – אני מכינה מראש ושמה כמה שעות במקרר את המסננת כדי
שלא יהיו לי נוזלים בכלל בקציצות.
מדוע חשוב לסנן מנוזלים ?
ובעצם זה לגבי כל לביבה , כך אין צורך להוסיף קמחים יתר על המידה!
והלביבה תספוג הרבה פחות שמן
מעבירים את הכרישה המבושלת ותפוח האדמה למעבד מזון וקוצצים בפולסים – אין צורך להפוך למחית חלקה.
רק עד שהכל קצוץ גס.
מוסיפים את התבלינים ,הביצים והקמח. התערובת צריכה להיות יציבה ולא נוזלית אם נראה
שהתערובת לא מספיק יציבה תוסיפו עוד טיפה קמח.
מחממים שמן במחבת טובה וכבדה (תקנו מחבת איכותית כך תחסכו בכמויות השמן בטיגון )
ליצור לביבות לא ממש דקות אפילו קצת שמנמנות ולשטח מעט.
מטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים.
מוציאים על נייר סופג והנה לכם הלביבה הכי טעימה שיש.
אצלנו לא רק בחגים גם מככבת בשבתות מפנקות במיוחד …
רק שיש לי מוזה לטגן …
אני לא ממליצה לאפות את הלביבה הזו -כי רק ככה בגרסה מטוגנת היא באמת טעימה !
זה חג ומותר לנו …
לעוד מתכונים כנסו לדף בפייסבוק שם עולים מתכונים וסרטונים שלי !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתכונים צמחוניים – מאגר ענק
מתנות קטנות האינסטגרם
Great Article bro, bokep sampai pelayan