לביבות כרובית בתוספת תפוח אדמה ועשבי תיבול, קצת גיוון ללטקס הקלאסיות.
לביבה רכה ועסיסית פשוט מושלמת.
תערובת שאני מכינה בדרך כלל גם לפשטידה .
המצרכים –
כרובית בינונית
תפוח אדמה חתוך לקוביות
בצל גדול קצוץ
בצל ירוק
חופן עלי בזיליקום
חופן עירית קצוצה
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט
2 ביצים
3 כפות קמח כוסמין (רגיל)(לפסח -קמח מצה)
המלצת הגשה –
קרם פרש /שמנת חמוצה
חופן שמיר קצוץ
חצי שן שום כתושה
מבשלים את הכרובית ותפוח האדמה במי מלח עד לריכוך.
מעבירים למסננת לקירור ולסינון מהנוזלים.
קוצצים את הכרובת ותפוח האדמה.
מטגנים בכף שמן זית את הבצל הקצוץ.
מעבירים לתערובת הכרובית . מוסיפים עשבי תיבול ,
בצל ירוק קצוץ, מלח, פלפל, ביצים וקמח.
מערבבים לתערובת אחידה.
מחממים שמן זית (רגיל) במחבת טפלון.
יוצרים לביבות בגודל הרצוי ומטגנים עד להזהבה יפה שני הצדדים.
מכינים את הרוטב-
מערבבים את הקרם פרש עם השמיר והשום.
מוסיפים מעט מלח
ומגישים
ואם רוצים לחסוך מעט בשמן- מטגנים לביבה אחת גדולה כמו פשטידה ממש בכף שמן.
בתאבון !
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !