
כתר לחמניות חגיגי המורכב מלחמניות ממולאות בכמה מילויים כך שכל לחמניה היא הפתעה 🙂
לחמניות במילוי שנקרא- “אלה נורמה” – מילוי של רוטב עגבניות עסיסי, חצילים,בזיליקום טרי תבלינים וגבינות.
המילוי השני הוא מילוי של גבינות ועשבי תיבול.
בטיול האחרון שלי לאיטליה כשנכנסנו למסעדה קטנה ואותנטית, הזמנתי את אחת הפיצות הטעימות שאכלתי,
פיצה עם חצילים רוטב עגבניות ופירורי ריקוטה מלוחה , הפיצה נקראה בתפריט – פיצה אלה נורמה.
פסטה אלה נורמה, מנה מהמטבח הסיציליאני, מנת פסטה עשירה ברוטב ים תיכוני של עגבניות וחצילים.
המנה נקראת כך על שם האופרה המפורסמת “נורמה” של בליני.
מאחר והטעמים מאוד התחברו לבצק החלטתי לשלב אותם בתוך הלחמניות שלי .
הכנתי את הלחמניות בכמה צורות שיהיה מעניין, וסידרתי בתבנית עגולה.
נראה יפה ומתאים לאירוח ולשולחן החג.
מצרכים לבצק- 15-18 לחמניות
500 ג”ר קמח
כף שמרים יבשים
250 מ”ל חלב
ביצה
כפית סוכר
50 ג”ר חמאה רכה
כף מלח
המצרכים למילוי גבינות-
150 ג”ר גבינת פטה אפשר לשלב גם פטה עיזים
50 ג”ר גאודה או קצ’קבל מגורדת
עלי אורגנו או זעתר טריים כ- 3 כפות
בצל ירוק קצוץ
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות פרמזן מגוררת
מעט פלפל שחור
מילוי אלה נורמה- עגבניות וחצילים
15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
1 שן שום כתושה
4 עגבניות מיובשות בשמן קצוצות
חציל בינוני פרוס
עלי בזיליקום טריים
1/2 כפית אורגנו יבש
מעט מלח ופלפל שחור
מעט שבבי צ’ילי – לא חובה
100 ג”ר פטה אפשר עיזים או ריקוטה מלוחה
2-3 כפות פרמזן
שמן זית
מתחילים בהכנת הבצק–
בקערת המיקסר להניח קמח מנופה, סוכר, שמרים, ביצה וחלב. להפעיל את המיקסר על הלישה.
תוך כדי הלישה לשלב את החמאה הרכה. לקראת סוף הלישה לשלב את המלח.
לעבד את הבצק כ- 6-8 דקות. הבצק צריך לצאת רך וגמיש. אם חסר נוזלים אפשר להוסיף עוד מעט חלב.
לכסות את הבצק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי .אני מכינה את הבצק מראש ומתפיחה אותו במקרר.
הכנת מילוי העגבניות-חצילים
לחתוך את החציל לפרוסות בעובי ס”מ. להניח על נייר אפיה משומן במעט שמן זית.
לטפטף מעט שמן זית מעל החצילים ולהכניס לתנור לאפייה עד שהחצילים נאפים ומקבלים גוון חום בערך 20 דקות.
במחבת להניח כפית שמן זית, לשלב את העגבניות החצויות והשום ולטגן כ-5 דקות עד לריכוך קל.
לקרר ולהעביר לקערה. להוסיף את העגבניות המיובשות הקצוצות, הבזיליקום והתבלינים.
הכנת מילוי הגבינה-
מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 16-18 חלקים .
מרדדים כל חלק למלבן – ממלאים במילוי הרצוי מגלגלים ללחמניות בצורות שונות .
מילוי העגבניות – מניחים כף גדושה מרוטב העגבניות, מעל מפזרים פטה ופרמזן.סוגרים ומגלגלים לצורת קשר.
מניחים בתבנית את הלחמניות צמודות אחת לשניה.
מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה עד שעה וחצי.
מברישים בביצה טרופה מקשטים בקצח ובשומשום ומכניסים לאפייה בתנור מחומם מראש על 180 מעלות ל- 40-50 דקות אפייה.
או עד שהלחמניות ומקבלות גוון זהוב יפה.
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן בחמאה מומסת.
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
שאלה: במלית החצילים, איך הם משתלבים? מערבבים עם העגבניות? מבשלים יחד?
מניחים את החצילים מעל רוטב העגבניות