כנפיים צלויות חריפות ברוטב ברביקיו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כנפיים צלויות חריפות ברוטב ברביקיו זה לגמרי פינוק משפחתי.

ממש קל להכין ואין אחד שלא אוהב.

אני לא מטגנת את הכנפיים כמו שעושים ברוב המסעדות שמגישות מנת כנפיים חריפות בצ’ילי.

אפייה בתנור בחום גבוה , במקום טיגון .

הטעם יוצא נפלא וטעים – כנפיים רכות ועסיסיות.

רצוי להכין אותן מעט חריפות או הרבה תלוי בכם.

המלצה שלי לארוחה משפחתית –  תכפילו כמויות !

מתכון קל ופשוט – והטעם מושלם !

המצרכים-

קילו כנפיים טריות ונקיות (אני חוצה אותם ל- 2

כפית פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה חריפה

כפית שום גבישי-או 2 שיני שום כתושות

כף קורנפלור

כף דבש/סילן

כף סויה

פלפל שחור

 

לרוטב ברביקיו/צ’ילי-

3 כפות רוטב צ’ילי חריף/רגיל

2 כפות סויה

2 כפות טריאקי

סרירצ’ה – תבלין חריף או צ’ילי חריף(לפי טעם)

כף דבש

3 שיני שום כתושות

להגשה –

חופן של שומשום

בצל ירוק פרוס דק

אופן ההכנה –

חוצים את הכנפיים ומניחים בקערה.

מוסיפים לקערה את התבלינים – פפריקה,שום,דבש, סויה וקורנפלור- אם מזדמן לכם  להשאיר לילה במקרר זה מושלם אם לא אז לפחות שעה השרייה.

מעבירים את הכנפיים לתבנית – אני שמתי על גבי נייר אפיה.- הכי נוח פחות מלכלך .

מכניסים לתנור על 200 מעלות אפייה של 20 דקות.

בינתיים מערבבים בקערה את רוטב הברביקיו- – צ’ילי, דבש,סויה,טריאקי שום וחריף.

מוציאים את הכנפיים ומערבבים מעט .

שופכים את רוטב הבקביקיו ומערבבים.

מכניסים שוב לתנור לעוד 20 דקות או עד שרואים שיש צלייה יפה של הכנפיים .

מוציאים ומפזרים מעל הכנפיים שומשום ובצל ירוק בנדיבות

מגישים חם ישירות לשולחן.

כנפיים צלויות חריפות ברוטב ברביקיו

למי שיש אינסטגרם יכול ללחוץ כאן ולהצטרף אלי לעמוד – מתנות קטנות גם באינסטגרם 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments