מתכון למוס שוקולד מטורף.
אחת העוגות הכי מושקעות וטעימות שתכינו.
המוס הזה הוא חלום לכל מכורי השוקולד
תחתית בראוני שוקולדית עם אגוזים
ומעליה מוס קטיפתי שהוא ביס חלום , יחד עם קצפת
מה צריך יותר מזה תגידו
אז תפנקו את האהובים שלכם ותכינו – מתאים לימי הולדת ואירועים מיוחדים!
מראש אני אומרת
זו עוגה עם ביצים חיות.
אז מי שלא בעניין שיעבור לעוגה אחרת …
אין תחליף לביצים במוס שוקולד אמיתי.
המצרכים-
מוס שוקולד הכנתי בתבנית קפיצית קוטר 24
לבראוני תחתית –
100 גר שוקולד מריר
75 גר’ חמאה
2 ביצים
2 כפות סוכר
1/3 כוס קמח שקדים
1/4 כוס אגוזי לוז/מלך טחונים
קורט מלח
למוס –
6 גר’ ג’לטין
25 גר’ מים (כ – רבע כוס חד פעמית קרה)
200 גרם שוקולד מריר איכותי
חצי כוס חלב
50 גר’ חמאה
3 חלמונים
2 כפות ברנדי
חלבונים +4 כפות סוכר
אריזה 250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
לציפוי עליון-
אריזה 250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
כפית מחית וניל /שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
הכנת תחתית הבראוני-
להכניס למיקרו חמאה ושוקולד.אחרי שנמס להוציא ולערבב כל המרכיבים יחד .
להעביר לתבנית מרופדת בתחתית בנייר אפיה. ולאפות 20 דקות 170 מעלות.
להוציא ולקרר.
לחלץ את התחתית מהתבנית ולהוציא את הנייר .
לסדר על צלחת הגשה ולהחזיר סביב העוגה את הקפיץ של התבנית.
(כדי שישמש לנו דפנות למוס .)
מכינים את המוס-
6 גר גלטין לערבב עם 25 גר מים .
להכין בן מארי – סיר עם מים חמים על האש
לשים 200 גר שוקולד
חצי כוס חלב
50 גר חמאה
לאחר שנמס להוסיף
3 חלמונים , והג’לטין .
לערבב עוד כמה דקות.
להוריד מהאש ולקרר היטב.
להוסיף 2 כפות ברנדי
להקציף את החלבונים עם 4 כפות סוכר
לקפל את הקצף לשוקולד
להקציף שמנת מתוקה אחת
ולקפל לשוקולד
לסדר את התחתית הבראוני על צלחת הגשה ולהרטיב עם 3-4 כפות חלב
לשים מסגרת של התבנית הקפיצית
למזוג את המוס ולישר
להכניס לפריזר.
ציפוי –
להקציף שמנת מתוקה עם סוכר ווניל.
לקשט מלמעלה
ולהכניס לפריזר להתייצבות.
להוציא מהמקפיא למקרר כמה שעות לפני ההגשה.
עוגה שווה חגיגית ומרשימה !
View this post on Instagram
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “