כוסמת עם אטריות – קאשה מיט לוקשן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תבשיל כוסמת עם אטריות מהמם וטעים.

אהוב אצלנו מאוד במשפחה , מתכון שעובר מדור לדור .

סבתא של בעלי ציפורה נהגה להכין אותו כמעט כל שבוע.

פעם הייתי מכינים אותו עם אטריות ריבוע .כיום אין למצוא אותן ואני מכינה עם

האטריות הרחבות .

הרומנים קוראים לזה רצ’נה גרפון מיט לוקשן, אצל הפולנים זה נקרא פלצלעך מיט קאשה.

המאכל מגיע ממזרח אירופה וכל אחד מכין אותו טיפה שונה.

עקרונית זה בצל מטוגן עם קאשה (כוסמת) ואטריות.

על תכונות הכוסמת הנהדרת תוכלו לקרוא כאן .

כוסמת אני קונה בחנות תבלינים – יש הרבה סוגים ותשתדלו לקנות כוסמת איכותית .

למתכון הזה מתאימה הכוסמת החומה שהיא כוסמת קלוייה.

תראו כמה קל להכנה והתוצאה פשוט נפלאה וטעימה !

המצרכים – 3-4 מנות 

כוס כוסמת חומה

250 גר’ אטריות רחבות/ריבוע

בצל גדול קצוץ

2 גזרים

מלח ,פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • את הכוסמת אני משרה במים כשעה לפני הבישול
  • אחר כך מבשלת אותה במים עם מלח ממש 5 דקות עד לריכוך. במקביל מבשלים בסיר נפרד גם את האטריות במי מלח.
  • מסננים את הכוסמת והאטריות ומניחים בצד.
  • במחבת רחבה מטגנים בשמן את הבצל להזהבה ומשלבים גזר מגורד.
  • מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים את הכוסמת והאטריות ומערבבים היטב. מוסיפים גם פלפל שחור בנדיבות ומלח אם יש צורך.
  • סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות בדיוק.
  • מוכן !

זה פשוט מאכל טעים ושווה להכין !

 

מתכונים עם כוסמת 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments