רוצים לקבל מתכונים וטיפים ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצה שלי
חג שבועות מתקרב וזה החג הכי פופולארי
בחיפוש מתכונים רעיונות וגיוון כדי להכין שולחן חג עשיר.
הבעיה מתחילה בקניות המרובות לחג .
במיוחד השנה יש עליית מחירים חדה וזה הפך את החג לחג של עשירים !
חברות המזון והמחלבות מעלות מחירים והכל על חשבוננו .
אז לפני הכל תתחילו לתכנן מה אתם הולכים להכין.
הפיתויים ברשתות השיווק והפירסומים המאסייבים של המחלבות ויצרני המזון,
מביאים אותנו הקהל לקנות המון דברים יקרים שלא לצורך.
בשביל זה אני כאן לעשות לכם סדר ולארגן לכם את הקניות .
הדבר הראשון לא להתפתות ולקנות לפני שהחלטתם מה אתם מכינים.
תעשו רשימה ואז תלכו לסופר.
הנה העצות שלי לקנייה נבונה וחסכונית –
קניית הגבינות –
הכי חשוב !!!
לא לקנות גבינות ארוזות !
- לקנות את הגבינות שלכם במעדנייה של הסופר ולא במדפים של הגבינות הארוזות.
יש פער עצום ! במחיר בין גבינה במשקל לגבינה ארוזה!
ממש אותה גבינה עולה הרבה פחות כשהיא נמכרת במשקל- גם של אותה מחלבה .
למשל בולגרית של גד או צוריאל עולה כמעט חצי מחיר במעדנייה מאשר הארוזה .
- לעשות סקר רשתות ולקנות ברשת שמוכרת הכי זול את הגבינות
למשל ראיתי היום מודעה שבאחת מהרשתות כבר התחילו למכור גבינה צפתית ובולגרית
בשקל תשעים ל 100 גר’ – ממש זול לעומת הגבינות הארוזות.
- כמו כן חסכון נוסף תשיגו בהכנת גבינה למאפים – כאן המתכון
היא תחליף במתכונים את גבינות כמו טוב טעם,כנען וטבורוג.
- אם כתוב במתכון שאתם רוצים להכין , שמנת מתוקה 32% – תחליפו בשמנת 38% – אין הבדל ביניהם , השמנת הזו “הומצאה” ע”י המחלבות לעקוף את הסיבסוד , המטרה של המחלבה לעשוק אתכם בעוד כמה שקלים ! שמנת 38% היא היחידה שמסובסדת ולכן היא לא תהיה כתובה באף מתכון של המחלבות או מובילי הדעה באינסטגרם שעובדים עם אותה מחלבה . אני משתמשת אך ורק בשמנת 38% ! 5 אחוזי שומן זה לא מה שיעזור לכם בדיאטה… ובטח לא בשבועות והמאפה כמובן שיצא טעים יותר מכל שמנת לבישול אחרת שעולה עוד כמה שקלים .
- נתקעתם בלי שמנת מתוקה/לבישול לאחת הפשטידות שלכם ? תמיסו 50 – 100 גר’ חמאה עם כוס חלב .
- כל אריזות הטריו , קוואטרו וכו’… וכל מיני תערובות של גבינות קשות – תכינו לבד – שוב ,לקנות במעדנייה לפי משקל
- לא להצמד בדיוק לפי המתכון שכתוב לכם אפשר לחרוג ולהחליף גבינות – למשל צהובה או גאודה או קצ’קבל יכולות להתחלף. פרמז’ן ,גראנה פדנו ופקורינו זה כמעט אותו הדבר.
- גבינת שמנת לעוגות ולהגשה מכינים עם שמנת חמוצה שמסננים ממנה נוזלים
- כמו כן יש מתכונים שאפשר להחליף מסקרפונה ב 2 אריזות שמנות 28% שנסנן להם נוזלים – אפילו בטירמיסו אני מחליפה ויוצא מעולה !
- חמאה – תשתדלו לקנות רק את החמאה המסובסדת ולא תוצרת חוץ שעולות פי 2 או פי 3 .
- בצקים – תכינו מראש בבית בקלות, בצקים פריכים אפשר להקפיא ולהוציא בשבוע של החג . כאן יש לכם מתכון לבצק לקישים ופאי
- מתכון לבצק עלים , מתכון לבצק פריך מהיר למאפים ואם רציתם לקנות לכו קודם כל על המבצעים.
- בצקי פילו ועלים תמיד בתקופת שבועות במבצעים ברשתות השיווק ולכן כדאי לרכוש את המבצעים .
- מתכונים עם בצק פילו
- אם יש לכם הרבה אורחים ואתם רוצים להכין מראש אפשר להכין את המאפים ולאפות ואחר כך פשוט לסדר במקפיא.
- יום לפני הארוחה להוציא הכל למקרר ולחמם לפני ההגשה .
- הסלטים חייבים להיות טריים
- גוונו כמה סוגי סלטים על השולחן
- סלטים עונתיים שלבו למשל בסלט עלים – פרי עונתי כמו משמש, אפרסק, נקטרינה ענבים וכו’ , הולך מצויין עם גבינות כמו כחולה ,עיזים או פטה וגם אגוזים.
סלטים מומלצים שלי לשבועות
קרפצ’יו סלק שכולם משתגעים עליו
עוד מומלץ להכין צזיקי
ועוד המון סלטים מומלצים תוכלו לגלוש כאן
בהצלחה בקניות הנבונות שלכם ובהכנות לארוחת החג
כאן תוכלו כמובן להעזר ולגלוש לכל מתכוני שבועות שלי ויש לי ממש המוןןן
כל המאפים ,פשטידות, לחמים, בצקים, פסטות ,אוכל איטלקי , סלטים בורקסים,
ומאפים מיוחדים
עוגת גבינה קלה שתמיד מצליחה
מתכון לבורקס מים שלי הלהיט שכובש את הרשת כל שנה – (זה שמופיע בתמונה הראשית )
חוברת המתכונים לשבועות
כל מתכוני עוגות הגבינה שלי
עוגת גבינה קרמשניט – אחת המומלצות באתר !
לעוד מתכונים ולכל הסרטונים שלי גולשים לאיסטגרם ועוקבים אחרי כאן