טורטליני במילוי בטטה וריקוטה והכנת פסטה טרייה ביתית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_3098

 

טורטליני מושלם – המדריך המלא להכנת פסטה טרייה ביתית 

מנת פסטה היא אחת המנות האהובות והנפוצות ביותר במסעדות , הן בארץ והן בעולם.

ישנם סוגים שונים של פסטות – יבשות וטריות.

לפסטה הביתית  יש טעם שונה ומיוחד .

הכנת פסטה טרייה בבית היא פשוט חוויה כיפית. 

כדאי ומומלץ לנסות.יש סוגים שונים של מכונות פסטה .

אני השתמשתי במכונה ידנית פשוטה .

IMG_3052

איך מכינים – טורטליני במילוי בטטה וריקוטה ופסטה טרייה ביתית

המצרכים לבצק – מתכון של אהרוני

500 ג”ר קמח פסטה/דורום ( הכי מתאים לפסטה טריה )

5 ביצים 

כף שמן זית

אם יש צורך, להוסיף מעט מים.

להכניס את החומרים למעבד מזון, לערבל עד לקבלת בצק אחיד.

אפשר ללוש גם ידנית.

יוצאת כמות גדולה של בצק. אפשר להכין צורות פסטה שונות כמו טורטליני ורביולי או 

לחתוך במכונה לאיטריות פטוצ’יני.

לחלק את הבצק לכ 10-8 חתיכות . לקמח את הבצק ולהתחיל להעביר אותו במכונה .

מתחילים עם הדרגה הכי נמוכה ומעבירים את הבצק כ -3 פעמים ,כל פעם מקפלים לחצי ומעבירים שוב.

אחר כך עוברים לשלב יותר צר וכך הלאה עד שמגיעים ליצירת רצועת בצק דקה.

בכל שלב מקמחים את הבצק מעט.

לאחר שהגענו לעובי הרצוי – אפשר להתחיל לעבוד.

IMG_3055

טורטליני במילוי בטטה וגבינת ריקוטה-

1בטטה גדולה

150 ג”ר ריקוטה

3 כפות  גבינת פרמזן מגורדת  

מלח ופלפל לפי טעם.

 הכנת המילוי-

לאפות את הבטטה בתנור כ-חצי שעה .

לקרר ולרסק אותה למחית . להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב לתערובת אחידה.

לקרוץ עיגולים, להניח כפית מילוי על כל עיגול,

לסגור לחצי . להדק את הפינות ולסגור אחת על השניה 

  

  

 

 

להרתיח מים עם מעט מלח ולהכניס את הטורטליני לבישול של כ- 2-3 דקות. לא יותר!

הרוטב –

חצי קופסה שמנת מתוקה , כף רוטב פסטו .

לחמם במחבת כ- 2-3 דקות.

לאחר סינון הפסטה להכניס לרוטב להקפצה של כדקה ולהגיש מיד.

אפשר לפזר מעט גבינת פרמזן מגורדת.

בתאבון!

הכנתי גם טורטלי במילוי ארטישוק- מתכון של אהרוני

ארטישוק משומר מסונן מהשמן.

גבינת ריקוטה 

מעט שום

להעביר במעבד מזון

לתבל פלפל שחור ומעט גרד לימון.

הרוטב – חמאת מרווה

לחמם במחבת מעט חמאה עם כמה עלי מרווה להוסיך מעט מיץ לימון.

להכניס את הטורטליני המוכנים לרוטב לעוד כדקה .ולהגיש.

  

 

בתאבון!

פטוצ’יני ברוטב פסטו עם פרמזן

כאן אני מתארחת אצל אהרוני ומכינה פסטה טרייה !

12080024_523668417809701_4918522752365625718_o

מתכונים נוספים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדך הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
חיה
1 month ago

אפשר להקפיא את הבצק?