טארט טאטן משמשים, מתבקש לפחות פעם אחת בעונת המשמשים הקצרה.
מאוד קל ופשוט להכנה.
אם נגמרה עונת המשמשים –
אפשר לחזור למקור ולהכין מתפוחי גראנד סמיט –
טארט טאטן תפוחים קלאסי .
הבצק הוא בצק פריך המתאים לפאי .
תבנית קוטר 24 אם יש לכם מחבת שנכנסת לתנור – עדיף !
המצרכים לבצק-
כוס קמח
75 גר’ חמאה
כף אבקת סוכר
קורט מלח
כף עד 2 מים קרים
10-12 משמשים חצויים
1/2 כוס סוכר
20 גר’ חמאה
חצי מקל וניל או תמצית
גרדה מחצי לימון
מתחילים בהכנת הבצק-
מערבבים את המצרכים עד לקבלת בצק אחד.
משטחים על נייר אפייה לגודל של התבנית ומכניסים למקרר.
מכינים את המשמשים-
במחבת כבדה – (מאוד חשוב לקירמול טוב) מניחים את הסוכר.
מנערים את המחבת עד שהסוכר מתקרמל ומשלבים את החמאה.
כאשר החמאה נמסה מוסיפים את חצאי המשמשים לשתי דקות בישול.
מורידים מהאש ומוסיפים את הוניל וגרד הלימון. במידה ומשתמשים במחבת שאפשר להכניס לתנור- מניחים ת הבצק מעל הפירות המקורמלים, אם משתמשים בתבנית אפייה –
מרפדים את התבנית בנייר אפייה – הנייר יעזור להפיכה של הטארט.
מניחים את המשמשים,כולל הקרמל צמודים זה לזה.
מעל המשמשים מניחים את הבצק ומהדקים היטב.
מחוררים מעט עם מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שהבצק מזהיב.
הופכים את המאפה לצלחת ומגישים
נפלא גם עם כדור גלידת וניל 🙂
אפשר תמיד לחזור לגירסה המקורית ולהכין על אותו בסיס טארט טאטן תפוחים קלאסי
6-8 תפוחי גראנד סמיט מקולפים וחתוכים לרבעים או שמיניות.