הכנתי חצילים ברוטב אדום חריף וזה טעים בצורה בלתי רגילה .
עם לחם טרי זה מעדן
פתרון מצוין לצמחונים שביננו .
החצילים עוברים טיגון קל לפני .
אחר כך במקביל אני מכינה רוטב אדום חריף וטעים .
מכניסה לבישול של כמה דקות ברוטב ויוצא פשוט מעדן מלכים
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
2 חצילים בינוניים
2 ביצים
קמח לבן
לרוטב –
בצל קצוץ
2 שיני שום כתושים
עגבנייה בשלה פרוסה
קופסה עגבניות מרוסקות דק (400 גר’)
(או 2 כפות רסק )
פלפל ירוק חריף פרוס
חופן עלי בזיליקום טרי
חצי כפית פפריקה
אוהבים טעם מזרחי – שימו מעט כמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה –
פורסים את החצילים לעובי של כס”מ.
עם מלחייה ממליחים ממש מעט מעל החצילים.
מניחים כמה דקות ואחר כך סופגים עם נייר סופג משני הצדדים.
מכינים צלחת עם קמח וצלחת עם ביצים מקושקשות
טובלים כל פרוסת חציל בקמח ואחר כך בביצה ומטגנים משני הצדדים.
תראו גם שהחצילים לא סופגים כמעט שמן.
מכינים סיר רחב ומטגנים בו את הבצל ואחר כך מוסיפים עגבנייה פרוסה ושום.
מוסיפים את הפלפל החריף ,עגבניות מרוסקות ותבלינים.
מוסיפים מעט מים. מכסנים ומבשלים כ- 10 דקות.
ואז מסדרים את החצילים בסיר בתוך הרוטב.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה עוד כעשרים דקות.
זה מוכן וזה טעים שיגעון.
עם לחם טרי או חלה ,סלט ירקות
חומוס או טחינה ואתם מסודרים על ארוחה משגעת וצמחונית !
במידה ויש לכם טבעונים שלא אוכלים ביצים
אפשר להכין את החצילים קצת אחרת ולטבול בתערובת טמפורה ללא ביצים.
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתכונים עם חצילים – לוחצים כאן ומקבלים חוברת מתכונים