
חמוצי הבית זה בעיני הסלט הכי טעים שיש.
מסייר של סבתא – תמיד היה לה במקרר מוכן לכל ארוחה שתבוא .
עם כל הירקות הטריים והעסיסיים כמו שהם עכשיו בעונת החורף,
זה יוצא מושלם!
ירקות, לימון ומלח זה הכל . אין צורך בשום תבלין !
יוצרים את החמוצים המושלמים ללוות כל ארוחה שבת או יום יום.
זה נשמר במקרר כ-4-5 ימים – אם נשאר …
אפשר לעמוד ולחסל בקלות – זה לא משמין ,זה בריא וזה טעים
נצלו את העונה ורוצו להכין קערה שווה במיוחד
ירקות מה שיש לכם במקרר
המצרכים –
שומר 1-2
קולורבי קלוף
1-2 גזרים
כרוב ירוק (אפשר גם סגול אבל הוא נותן צבע)
מלפפון ירוק
פלפל אדום /כתום/צהוב
פלפל ירוק חריף
אפשר להוסיף –
צנוניות
פרחי כרובית
מלח
לימון סחוט טרי
מים
אופן ההכנה –
שוטפים ומנקים היטב את הירקות .
פורסים לרצועות או פלחים. גם את הפלפל החריף – לשים לפי טעם
אם לא אוהבים חריף לא חובה לשים.
שמים בקערה גדולה ומוסיפים מלח גס מערבבים קצת ונותנים לירקות להוריד מהנפח.
מוסיפים גם מיץ לימון טרי הרבה ,אם הלימון בלדי מהעץ – אפשר ורצוי לחתוך קצת לימון חי לתוך הסלט כולל קליפה.
(בעונה שאין לימונים סבתא שלי הייתה משתמשת במלח לימון.)
מוסיפים גם מעט מים .שמים צלחת כבדה מעל הכל ונותנים לזה לפחות שעה או יותר לפני שמגישים. מאחסנים במקרר.
אחרי יום זה מאוד טעים וסופג את כל הטעמים.