


חלה חגיגית ומרשימה, מלאה בטעמים !
כל חלק מארבעת הגלילים המרכיבים את החלה,
עטוף בטעם ומירקם שונה מה שיוצר חלה גם יפה וחגיגית וגם טעימה.
את החלה הנחתי בתבנית גדולה להכנת לחם כך היא יוצאת גבוהה ויפה.
אפשר גם להניח פשוט על נייר אפייה.
טעמים מצוינים שהשתלבו נפלא ויצרו חלה מיוחדת-
פיסטוק גרוס, זעתר-שומשום, גרעיני חמנייה ופרג עם קצח.
המצרכים לבצק החלה-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
4 כפות שמן
ביצה
3/4 כף מלח
כ- כוס וחצי מים או יותר (תלוי בספיגה של הקמח)
הציפויים
חופן של פיסטוקים גרוסים דק
חופן גרעיני חמנייה
חופן פרג לא טחון ומעט קצח מעורבבים
זעתר מעורבב עם שומשום
מכינים את הבצק-
מנפים את הקמח לקערת המיקסר.
מוסיפים את שאר החומרים מלבד השמן והמלח, מתחילים לערבל במהירות איטית ומוסיפים את השמן.
לאחר 5 דקות לישה משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.
מתפיחים כשעה.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומורידים את הנפח.
מרדדים את הבצק למלבן גדול ומקפלים לצורת מעטפה.
עוטפים שוב ומכניסים למקרר לכמה שעות ,עדיף לילה.
מחלקיםאת הבצק ל- 4 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך ומגלגלים לכרוכית.
מורחים כל גליל בביצה מסביב.
מניחים כל פעם ציפוי אחר על משטח העבודה ומגלגלים את הגליל היטב כך שיצופה מכל הצדדים.
קולעים חלה מ- 4 רצועות.
מניחים בתבנית משומנת או על נייר אפייה.
מתפיחים כשעה וחצי.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.

מהממת !
חג שמח !
אפשר להכין מראש ולהקפיא .
רוצים להכין עוד חלות ולחמים נוספים ומיוחדים הכל כאן בקישור

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.