ארוחה טעימה פשוטה וקלה.
חזה עוף עם תבלינים ולימון מוקפץ עם מעט שמן, בתוספת פוטטוס .
ארוחה שלמה במחבת .
השתמשתי פה ב-2 כפות שמן זית בסך הכל .
הכמות שהכנתי היא ל- 2 אנשים ארוחה מזינה,עשירה בטעמים ודלת קלוריות.
המצרכים-
300 ג”ר חזה עוף חתוך רצועות או קוביות
כפית דבש
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית פלפל שחור
מעט שבבי צ’ילי לחריפות (לא חובה)
שן שום כתושה
מיץ לימון
גרד לימון
חופן שמיר קצוץ
כף שמן זית
לפוטטוס-
4-5 תפוחי אדמה אדומים קטנים
כף שמן זית
מעט פפריקה
מעט אבקת שום
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה-
מבשלים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם כ- 20 דקות.
בקערה מניחים את רצועות העוף. מוסיפים תבלינים חוץ מהלימון וגרד הלימון.
מערבבים ומשהים כמה דקות בצד.
במחבת טפלון בינונית מחממים כף שמן זית , משלבים את רצועות העוף וצולים משני הצדדים עד להשחמה קלה,
כ-2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
באותה מחבת מניחים כף שמן זית ומוסיפים את תפוחי האדמה החתוכים.
משלבים את התבלינים ומקפיצים כ 2-3 דקות .
מוסיפים את רצועות העוף ו-2 כפות מים לעוד כדקה בישול, משלבים גם שמיר קצוץ וגרד לימון.
סוחטים מעט מיץ לימון טרי, ומגישים מיד.