מנה מושלמת לארוחת אמצע השבוע קלילה וטעימה.
את הירקות הכנתי בשיטת אידוי- כך נשמרים הערכים התזונתיים.
מצרכים-
500 ג"ר חזה עוף חתוך לקוביות או רצועות
למרינדה-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
1 כפית דבש
1 כפית לימון
מעט גרד לימון
מעט שבבי צ'לי חריף
פלפל שחור
מלח
ירקות לתוספת-
1 פלפל אדום פרוס
1 פלפל צהוב פרוס
1 קישוא פרוס
1 שן שום קצוצה
1 כף שמן זית
1 כף פירורי לחם
מיץ לימון טרי
אופן ההכנה-
להשרות את חזה העוף במרינדה כשעה לפחות.
לחמם מחבת טפלון עם כפית שמן ולטגן את הנתחים כדקה מכל צד.להניח בצד
הכנת הירקות-
להניח את הקישואים והפלפלים במסננת ולהניח מעל סיר עם מים רותחים ולבשל באידוי כ-7 דקות.
במחבת לחמם כף שמן זית להוסיף שום כתוש, להוסיף פרורי לחם ולהקפיץ כ2 דקות להוסיף את הירקות המאודים
לעוד כדקה , לערבב כל הזמן לתבל במעט מלח ופלפל.
להניח את הפלפלים בצלחת , מעל להניח את חזה העוף המוקפץ , לסחוט מעל כמה טיפות לימון טרי ,
בתיאבון!
אפשר להגיש גם בתוספת מג'דרה ל- מתכון