עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
גם בפסח אני תמיד מכינה עוגת תפוחים – זו אחת העוגות האהובות אצלי בבית.
וגם ממש קל להכין אותה
מערבבים הכל יחד ומכניסים לאפיה . והריח שמתפזר בבית משגע.
עוגת תפוחים לפסח בואו נתחיל ,
תכינו קערה גדולה ומטרפה – אפשר גם להכין הכל במיקסר וו הקצפה.
העוגה
העוגה היא גם פרווה כך שתתאים לקינוח בליל הסדר
הכי קל להכין גם בפסח – עוגת תפוחים בחושה ונהדרת
המצרכים –
2-3 תפוחים זהובים או מה שיש לכם
חתוכים לקוביות וקלופים + כף גדושה קורנפלור
2 כפות מיץ לימון
4 ביצים
כוס סוכר
קורט מלח
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן
כוס קמח שקדים או אגוזים טחונים
כוס קמח תופח לפסח
(או לערבב חצי כוס קמח מצה דק וחצי כוס קמח תפוחי אדמה + שקית אבקת אפייה )
במידה ורוצים עוגה ללא גלוטן – אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן
גרידה מלימון
כפית קינמון
אפשר להוסיף חופן צימוקים
זילוף של 2-3 כפות
מייפל כשהעוגה יוצאת מהתנור – לא חובה
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 180 מעלות
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות מערבבים עם כף קורנפלור
- טורפים היטב את הביצים עם הסוכר ומוסיפים מלח, שמן, גרידה של לימון ווניל.
- מערבבים את כל המצרכים היבשים.
- משלבים את תערובת הקמח לקערת עם תערובת הביצים.
- משלבים גם את התפוחים.
- מערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית 26 קפיצית , אני אוהבת לרפד בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור לאפייה של כשעה
- בא לכם לזלף מייפל למעלה זה נותן אקסטרה טעם !
במה אפשר להחליף קורנפלור בפסח