גוזלמה /קאדה מאפה מחבת מהיר במלית תרד וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

גוזלמה / קאדה מאפה מחבת מהיר במלית תרד וגבינות

את המאפה הטעים הזה הכנתי בשבת שעברה לארוחת בוקר מפנקת ממש במהירות ובקלות.

מאפה שהוא כמו בורקס מהיר (בלי כל השמן) ,או יותר דומה לסמבוסק.

במקרר עמד תרד בשרני וטרי שקרא לי להכין איתו משהו טעים.

החלטתי להכין מאפה מהיר במחבת .

גוזלמה או גזלמה הוא מאפה מהמטבח הטורקי, ממולא תרד וגבינות שמכינים על מחבת לוהטת ממש בזריזות . הבצק לגוזלמה עשוי מקמח ויוגורט  בלבד.

לעומתו הקאדה הוא מאפה מחבת מהמטבח הכורדי, אותו מכינים מבצק שמרים בסיסי דומה לבצק פוקצ'ה או פיתה.

את הקאדה ממלאים בגבינות והוא מאפה מסורתי שמכינים בשבועות.

המאפה שהכנתי הוא שילוב בין הקאדה לגוזלמה.

בצק על בסיס שמרים ומלית עשירה של תרד וגבינה.

ואם יש בצק פיצה מוכן במקרר אז בכלל הארוחה מוכנה בפחות מחצי שעה

איך מכינים גזלמה גוזלמה מהיר ? 

בואו להכין

המצרכים – 

בצק פיצה מצונן ומרודד של  שמרית

המלית –  2 כוסות תרד בשרני

50 גר' גבינת פטה

50 גר' גבינה צפתית

50 גר' גבינה לבנה ללא נוזלים (כמו טוב טעם )

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה –

קוצצים את התרד דק דק , אם יש נוזלים סוחטים היטב.

מפוררים את הגבינות פטה וצפתית ומערבבים עם התרד , הגבינה הלבנה והבצל הירוק לתערובת אחידה.

פותחים את הבצק על משטח מקומח מעט מרדדים ממש מעט לעובי דק.

קורצים עיגולים גדולים בקוטר הרצוי,

בערך קוטר 10- 12 ס"מ.

מניחים כף מלית על חצי עיגול וסוגרים לצורת סמבוסק.

מחממים מחבת טפלון ללא שמן .

כשהמחבת חמה מאוד מניחים את המאפים ואופים כ 3 – 4 דקות מכל צד .

מוכן

כמה פשוט וטעים

מכינים צלחת של פינוקים ,סלט קצוץ , זיתים , צזיקי , בצל ירוק קצוץ וכל מה שאוהבים .

ומגישים .

אם נשאר אפשר לחמם את המאפה

בתנור או על מחבת .

אפשר להכין מראש את כל המאפים וכשרוצים להגיש לשולחן פשוט מכניסים לחימום קצר לתנור .

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

מתכוני הבורקס שלי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות