גביניות רכות עננים בשילוב תותים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

גביניות שמרים אהובות עלי במיוחד.

למתכון הותיק שלי לגביניות אוטנטיות מהמטבח ההונגרי תוכלו לגלוש כאן 

כשאני מכינה בצק שמרים בימי שישי ,

תמיד תהיה גם עוגת שמרים עם גבינה, כי עליה אני לא מוותרת – חתיכת עוגה כזו היא הפינוק שלי.

יום שישי האחרון, הכנתי בצק שמרים לעוגות שלי, ובחלק ממנו הכנתי תבנית מלאה בגביניות משגעות.

עוד היו לי גם תותים במקרר שעכשיו בסוף העונה חיי מדף ממש קצרים.

שלבתי אותם בתוך הגביניות .

אפשר לשלב פירות אדומים אחרים (גם מהקפואים) או פשוט לשים יבשים – צימוקים/אוכמניות/חמוציות

החמיצות של התות יחד עם המתיקות של הגבינה יוצרים מאפה משגע.

את מילוי הגבינה שלי אני מכינה מגבינה לבנה שסוננה מנוזלים ,שאני מוסיפה לה קרם פטיסייר וביחד נוצרת מלית נהדרת לבצק שמרים.

שני מאפים בתבנית מלבנית 22/30 או פשוט תכינו בתבנית אחת גדולה

גביניות רכות עננים בשילוב תותים

המצרכים לבצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים או 25 גר' טרי

ביצה

125 גר' חמאה

1/4 כוס סוכר

חצי כפית מלח

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

כ- כוס חלב

המצרכים למלית-

500 גר' גבינה לבנה 5-9 %

גביע שמנת חמוצה

גרידה מלימון

1/3 כוס סוכר

לקרם וניל פטיסייר

ביצה

כוס חלב

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

כוס תותים חתוכים לקוביות מפזרים עלים 2 כפות סוכר

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

  • מערבבים את השמרים ברבע כוס מהחלב וכפית מהסוכר .
  • משאירים בצד כמה דקות עד שהעיסה תופחת .
  • מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.
  • מוסיפים סוכר , ביצה , עיסת השמרים, וחלב .
  • מתחילים ללוש כ- 5 דקות לישה איטית ואז מוסיפים את החמאה.
  • לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון. זמן הלישה במיקסר כ 10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך טיפה דביק בחלק התחתון.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כשעה. מומלץ להכניס את הבצק למנוחה במקרר במיוחד בקיץ!  ממש מומלץ לעבוד עם בצק שמרים קר.

הכנת מלית הגבינה-

את הגבינה והשמנת מניחים יום לפני על נייר סופג במסננת להגיר את הנוזלים .

לאחר יום מקבלים גבינה נהדרת ועשירה לאפייה .

מכינים קרם וניל פטיסייר-

  • מחממים בסיר כבד,  3/4 כוס חלב, וניל ורבע כוס סוכר.
  • בקערה נפרדת טורפים ביצה שארית החלב והקורנפלור.
  • משלבים לחלב החם תוך כדי השוואת טמפרטורה .
  • מחזירים לאש ובוחשים היטב כמה דקות עד לקבלת קרם סמיך במירקם של דייסה.
  • מקררים היטב.
  • טורפים היטב את הגבינה עם גרידת הלימון ושארית הסוכר .
  • משלבים את גבינה לתוך הקרם.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
  • מרדדים כל חלק למלבן וחותכים לריבועים
  • מניחים במרכז כף גדושה מלית ומעל 3-4 קוביות תות. מקפלים את שתי הקצוות הנגדיות זו על זו.
  • מניחים את הגביניות בתבנית על גבי נייר אפייה – משתדלים להצמיד אותן זו לזו- כך הן יוצאות רכות וטעימות.
  • משאירים להתפחה של חצי שעה.
  • מורחים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה 180 מעלות חצי שעה עד 40 דקות.
  • כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים בסירופ סוכר- רבע כוס סוכר רבע כוס מים לבשל עד שמסמיך עם טיפה מיץ לימון.

כאן תוכלו לראות טיפים להכנה בסרטון המצורף

גביניות רכות עננים בשילוב תותים

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

עוגות הגבינה שלי – מאגר ענק של מתכונים

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות