מאפה נהדר ופריך של בצק עלים במילוי מפנק של קרם גבינת ריקוטה בשילוב חמצמץ של אוכמניות. (ניתן להחליף גם בתותים טריים.)
הכנתי את המאפים השבוע .
אחרי פסח ממש בא לי להכין משהו טעים ומיוחד לחברים בבית .
אז פינקתי עם מאפי בוקר משגעים .
שלפתי בצק עלים מהמקרר והכנתי תוך פחות משעה מאפים ממש כמו
בקונדיטוריות של אירופה, גם יפה וגם טעים .
מעט מצרכים והרבבה טעם
ואיזה ריח … חלום !
גביניות בצק עלים עם ריקוטה ואוכמניות – מאפה בוקר מפנק במיוחד
המצרכים-
אריזה בצק עלים שמרית (בצק מעולה על בסיס שמן)
המילוי-
200 גר’ ריקוטה – (ניתן להחליף בגבינה אחרת למאפים)
כף גדושה גבינת שמנת
כפית קורנפלור
3 כפות סוכר
שקית וניל או כפית תמצית
גרידה של לימון
ביצה
חופן אוכמניות טריות (אפשר להשתמש בקפוא או תותים או פירות יער )
אופן ההכנה –
מחממים תנור על 180 מעלות.
מכינים את המלית –
- מערבבים את הגבינות,סוכר,וניל ,קורנפלור וגרד לימון.
- טורפים את הביצה ומוסיפים חצי מהכמות לתערובת הגבינה.
- פותחים את הבצק ומחלקים ל- 6 ריבועים שווים.
כדי ליצור את צורת המאפים כנסו לסרטון שהכנתי למטה.
- מניחים במרכז המאפה את הגבינה ומקשטים באוכמניות
- מורחים את קצוות הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעט סוכר מעל .
- מכניסים לאפייה של כ- 20-30 דקות או עד שרואים שהמאפים מזהיבים יפה.
גביניות בצק עלים עם ריקוטה ואוכמניות – מאפה בוקר מפנק במיוחד