גאלט הוא סוג של טארט מהיר הכנה .
בצק פריך מעליו מונחים פירות טריים ,קצת מקפלים בצדדים,
מכניסים לאפייה והתוצאה – מאפה שהוא פשוט תענוג.
מעולה להכין אותו מכל סוג פרי שאוהבים – נקטרינות,אפרסקים,משמשים,תפוחים וכו’.
כאן בשילוב של כמה פירות – משמש ענבים, שזיפים וגם רק אפרסקים. את הגאלט אפשר להכין גם בגרסה פרווה/טבעוני
הבצק – ל 2 מאפים
100 גר’ חמאה/ טבעוני – 80 גר’ חמאת קוקוס/שמן קוקוס
2 כפות אבקת סוכר
כוס וחצי קמח
קורט מלח
וניל
גרידת לימון
2 כפות מים קרים
לגאלט המעורב-
2 משמשים
חופן ענבים
2 שזיפים
כף קורנפלור
כף-2 סוכר
מעט וניל
גרד לימון
לתחתית – חופן פירורי ביסקויטים
לגאלט אפרסקים-
3-4 אפרסקים פרוסים
1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
קורט קינמון
2 כפות ריבה – משמש -אפרסק
מניחים את מצרכי הבצק במיקסר או בקערה – אפשר ידנית.
מעבדים לבצק אחיד.
מכניסים לקירור של כחצי שעה.
חותכים את המשמשים והשזיפים לפרוסות.
מערבבים את כל הפירות עם הסוכר והמרכיבים האחרים.
מרדדים על נייר אפייה ,חצי בצק לעיגול גדול בעובי חצי ס”מ.
מפזרים מעט פירורי ביסקויט.
מניחים יפה את הפירות .
סוגרים עם קצוות הבצק.
הכנת האפרסקים – מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול גדול
מורחים ריבה ומעליה מפזרים את אגוזי המלך והקינמון .
מניחים את האפרסקים צמודים זה לזה.
מקפלים את הקצוות שיעטפו במקצת את האפרסקים.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש 170 לכ 30-40 דקות.
עד שהמאפה מזהיב .
את הגאלט אפשר להגיש חמים בתוספת של גלידה.
תענוג 🙂