בסוף השבוע האחרון הכנתי בצק שמרים מהמם שהוא למעשה בצק שמרים רב תכליתי .
בין היתר הכנתי מהבצק גם את חלת השוקולד היפייפייה הזו והעלתי תמונה לאינסטוש – התגובות היו נלהבות והמון גולשים ביקשו לדעת איך הכנתי ומה המתכון.
הבצק שהכנתי , מעולה להכנת חלות ולחמניות אך גם לעוד מאפים אחרים של שמרים.
ואם מכינים כמות גדולה – אפשר לשמור אותו בקירור לפחות 4-5 ימים.
בצק שמרים מעולה וממש קל להכנה
והוא יכול לשמש למספר מאפים ביחד.
אני מהכמות של הבצק הזה הכנתי 2 חלות גדולות לשבת
ואת חלת השוקולד
מה אפשר להכין מהבצק ?
חלות לשבת ,
לחמניות רכות כעננים כמו בריוש
עוגות שמרים
פוקצ’ות ומאפים מלוחים .
בסיס לפיצה
הבצק יכול להיות פרווה או חלבי.
ניתן להכין מראש ולשמור בקירור במקרר עד 4-5 ימים .
איך מכינים בצק שמרים מעולה ועשיר שהוא גם רב תכליתי ?
בצק מושלם אחרי שתכינו תתאהבו !
*כוס מדידה אוניברסלית
בצק שמרים רב תכליתי ומתכון לחלת שוקולד מהממת
המצרכים –
1200 גר’ קמח רגיל או קמח לחם (קילו +כוס וחצי)
2 כפות שמרים יבשים 18 גר’
1/2 כוס סוכר
20חצי כוס שמן
2 ביצים (ניתן להכין ללא ביצים – מחליפים את הביצים בשליש כוס קרם קוקוס)
כ- 2 וחצי כוסות מים או יותר (תלוי בספיגה של הקמח)
כף מלח
אופן ההכנה –
- בקערת המיקסר להניח שמרים עם חצי מכמות המים וכף מהסוכר.
- התערובת תופחת מעט ואז מנפים את הקמח ומכניסים את שאר המרכיבים.
- מפעילים את המיקסר בלישה איטית. מידי פעם מגבירים לחצי דקה ושוב לישה איטית של כ- 10 דקות.
- מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה .
- מורידים את הנפח, לשים מעט ובשלב זה מומלץ להכניס לקירור עטוף בניילון לא הדוק.
- אני מכינה יום קודם ועובדת עם בצק קר.
בצק מושלם רב תכליתי מעולה !
הבצק נשמר במקרר עטוף בניילון לא הדוק כ 4-5 ימים.
- במידה ורוצים להכין רק עוגות – אפשר לשלב לתוך הבצק – גרידה של לימון ושקית סוכר וניל.
- רוצים בצק שמרים עלים ?
- לוקחים מחצית מהבצק , מרדדים למלבן גדול – מורחים על 2/3 מהבצק המרודד – 100 גר’ חמאה ומקפלים 3 קיפולים לקבלת מלבן קטן.
- מכניסים למקרר לשעה וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעם ללא מריחה של חמאה
- כעת , יש לכם בצק בריוש כרוך שמרים בקלי קלות.
איך הכנתי את חלת השוקולד ?
המלית-
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
שקית סוכר וניל
כף מים
50 גר’ שוקולד מריר
חצי ביצה טרופה (אפשר להשתמש בשאר למריחה מעל המאפים)
2 כפות גדושות ביסקוויט טחון
כפית קינמון
50 גר’ חמאה
אופן הכנת המלית –
- מניחים בקלחת קקאו+סוכר+וניל+מים +חמאה מחממים על אש בינונית
- עד להמסה של הסוכר . מוסיפים את השוקולד ומורידים מהאש.
- משלבים את הביצה, הקינמון ופירורי הביסקויטים ומערבבים לתערובת אחידה .
- מקררים היטב לפני שמורחים על הבצק
את הבצק הגדול מחלקים ל- 4
ואת החלה יוצרים מרבע מהבצק –
הכנת חלת השוקולד – מחלקים את רבע הבצק ל – 4 חלקים
מרדדים כל חלק למלבן ומורחים רבע מהמלית מגלגלים לכרוכית
לאחר שקיבלנו 4 כרוכיות יוצרים חלה יש סירטון לקליעת חלה מ 4 רצועות
מורחים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום .
מניחים בתבנית חלה על נייר אפייה הכי קל הכי נוח !
משהים להתפחה כחצי שעה עד 40 דקות.
מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה
שהעוגה יוצאת מהתנור אפשר להבריש במי סוכר – 1/4 כוס מים 1/4 כוס סוכר ומעט לימון להרתיח .
מאפי שמרים – כל המתכונים שלי
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם לייב מתכונים חדשים שעולים לבלוג !!!
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”