בצק שמרים רב תכליתי ומתכון לחלת שוקולד מהממת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בסוף השבוע האחרון הכנתי בצק שמרים מהמם שהוא למעשה בצק שמרים רב תכליתי .

בין היתר הכנתי מהבצק גם את חלת השוקולד היפייפייה הזו והעלתי תמונה לאינסטוש –  התגובות היו נלהבות והמון גולשים ביקשו לדעת איך הכנתי ומה המתכון.

הבצק שהכנתי , מעולה להכנת חלות ולחמניות אך גם לעוד מאפים אחרים של שמרים.

ואם מכינים כמות גדולה – אפשר לשמור אותו בקירור לפחות 4-5 ימים.

בצק שמרים מעולה וממש קל להכנה

והוא יכול לשמש למספר מאפים ביחד.

אני מהכמות של הבצק הזה הכנתי 2 חלות גדולות לשבת

ואת חלת השוקולד

מה אפשר להכין מהבצק ?

חלות לשבת ,

לחמניות רכות כעננים כמו בריוש

עוגות שמרים

פוקצ’ות ומאפים מלוחים .

בסיס לפיצה

 

הבצק יכול להיות פרווה או חלבי.

ניתן להכין מראש ולשמור בקירור במקרר עד 4-5 ימים .

איך מכינים בצק שמרים מעולה ועשיר שהוא גם רב תכליתי ?

בצק מושלם אחרי שתכינו תתאהבו !

*כוס מדידה אוניברסלית

בצק שמרים רב תכליתי ומתכון לחלת שוקולד מהממת

המצרכים –

1200 גר’ קמח רגיל או קמח לחם (קילו +כוס וחצי)

2 כפות שמרים יבשים 18 גר’

1/2 כוס סוכר

20חצי כוס שמן

2 ביצים (ניתן להכין ללא ביצים – מחליפים את הביצים בשליש כוס קרם קוקוס)

כ- 2  וחצי כוסות מים או יותר (תלוי בספיגה של הקמח)

כף מלח

אופן ההכנה –

  • בקערת המיקסר להניח שמרים עם חצי מכמות המים וכף מהסוכר.
  • התערובת תופחת מעט ואז מנפים את הקמח ומכניסים את שאר המרכיבים.
  • מפעילים את המיקסר בלישה איטית. מידי פעם מגבירים לחצי דקה ושוב לישה איטית של כ- 10 דקות.
  • מעבירים לקערה משומנת ומתפיחים שעה .
  • מורידים את הנפח, לשים מעט ובשלב זה מומלץ להכניס לקירור עטוף בניילון לא הדוק.
  • אני מכינה יום קודם  ועובדת עם בצק קר.

 

בצק מושלם רב תכליתי מעולה !

הבצק נשמר במקרר עטוף בניילון לא הדוק כ 4-5 ימים.

  • במידה ורוצים להכין רק עוגות – אפשר לשלב לתוך הבצק – גרידה של לימון ושקית סוכר וניל.
  • רוצים בצק שמרים עלים ?
  • לוקחים מחצית מהבצק , מרדדים למלבן גדול – מורחים על 2/3 מהבצק המרודד – 100 גר’ חמאה ומקפלים 3 קיפולים לקבלת מלבן קטן.
  • מכניסים למקרר לשעה וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעם ללא מריחה של חמאה
  • כעת , יש לכם בצק בריוש כרוך שמרים בקלי קלות.

איך הכנתי את חלת השוקולד ?

המלית-

1/2 כוס סוכר

2 כפות קקאו

שקית סוכר וניל

כף מים

50 גר’ שוקולד מריר

חצי ביצה טרופה (אפשר להשתמש בשאר למריחה מעל המאפים)

2 כפות גדושות ביסקוויט טחון

כפית קינמון

50 גר’ חמאה

אופן הכנת המלית –

  • מניחים בקלחת קקאו+סוכר+וניל+מים +חמאה מחממים על אש בינונית
  • עד להמסה של הסוכר . מוסיפים את השוקולד ומורידים מהאש.
  • משלבים את הביצה, הקינמון ופירורי הביסקויטים ומערבבים לתערובת אחידה .
  • מקררים היטב לפני שמורחים על הבצק

את הבצק הגדול מחלקים ל- 4

ואת החלה יוצרים מרבע מהבצק –

הכנת חלת השוקולד – מחלקים את רבע הבצק ל – 4 חלקים

מרדדים כל חלק למלבן ומורחים רבע מהמלית מגלגלים לכרוכית

לאחר שקיבלנו 4 כרוכיות יוצרים חלה יש סירטון לקליעת חלה מ 4 רצועות

מורחים את החלה בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום .

מניחים בתבנית חלה על נייר אפייה הכי קל הכי נוח !

משהים להתפחה כחצי שעה עד 40 דקות.

מכניסים לאפייה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה

שהעוגה יוצאת מהתנור אפשר להבריש במי סוכר – 1/4 כוס מים 1/4 כוס סוכר ומעט לימון להרתיח .

מאפי שמרים – כל המתכונים שלי

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם  לייב מתכונים חדשים שעולים לבלוג !!!

קבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments