בצק פריך לכל מטרה – בצק שמתאים לקישים, פשטידות, עוגות ומתכון לפאי קישואים כפרי מהמם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון קל ופשוט לבצק מעולה לכל מטרה שאיתו גם הכנתי את הפאי קישואים הכפרי והמהמם שאתם רואים בתמונה!

הבצק מתאים כמעט לכל סוגי התחתיות – לפשטידות-  קיש -פאי – טארט

וגם בסיס פריך לעוגות.

מתאים גם לכל סוגי העוגות עם בצק פריך כמו פאי תפוחים או פירות אחרים.

השבוע הכנתי את הבצק ל- 2 קישים שאני מכינה מראש ומקפיאה לחג כדי שלא יהיה לי עומס בהכנת שולחן החג.

רציתי להכין פאי כפרי עם קישוט של רצועות שתי וערב.

עם חמאה ממש קשה להכין כזה פאי כי החום פשוט מפרק את הבצק ומאוד קשה לעבוד איתו.

כדי שיצאו לי קישים יפים הכנתי את הבצק עם נטורינה במקום בחמאה.

יצא בצק ממש מעולה שנוח לעבוד איתו.

בימים כאלה חמים (גם כשהמזגן פועל) הרבה יותר קל לעבוד עם בצק שמכיל נטורינה – הוא הרבה יותר נוח לעבודה ומאפשר ליצור קישוטים מעל הפשטידות או הטארטים שמכינים.

במידה ורוצים להכין מאפה מתוק – פשוט מוסיפים 2-3 כפות סוכר לבצק (ניתן להוסיף גם טעמים של וניל וגרידה של לימון)

למאפים מלוחים ניתן להוסיף גם עשבי תיבול יבשים, או גבינות

בצק פרווה ואף טבעוני – פשוט נהדר !

הכמות כאן היא ל-2 קישים

בצק פריך לכל מטרה – בצק שמתאים לקישים, פשטידות, עוגות ומתכון לפאי קישואים כפרי מהמם

המרכיבים לבצק- 

400 גר' קמח (3 כוסות מדידה)

200 גר' נטורינה

כפית מלח

כפית סוכר

6 כפות מים

מרכיבים למלית – למאפה אחד

בצל פרוס דק

חצי כוס כרשה פרוסה

3 קישואים בינוניים פרוסים לעובי ס"מ

150 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

כף קמח

30 גר' חמאה

50 גר' גבינה מגוררת (לא משנה מה שיש,גרנה פדנו, גאודה,קצ'קבל,)

50 גר' גבינה צפתית

50 גר' גבינת פטה עיזים או בולגרית

חופן בזיליקום קצוץ

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח,פלפל שחור

ביצה

 

אופן ההכנה –

להכנת הפאי אני מכינה תבנית משומנת – טארט קוטר 24

  • מנפים קמח לתוך מעבד מזון
  • מוסיפים את המלח והסוכר וקוביות נטורינה
  • מפעילים את המעבד בפולסים עד שנוצרים פירורים
  • משלבים את המים בהדרגה ממשיכים בהפעלה של המעבד ממש כמה שניות עד שנוצר אחיד קל של המרכיבים.
  • במידה ועדיין יבש תוסיפו עוד כף מים.
  • מאחדים את הבצק ביד לבצק הומוגני ואחיד. ( אם רוצים להכין בצק מראש למאפים -ניתן גם לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא)

  • בשלב זה אני מרדדת את הבצק ממש דק לגודל גדול מהתבנית של הפאי.
  •  ומעבירה את הבצק בעזרת נייר האפיה.
  • חותכת את השאריות ומרדדת שוב בין שני ניירות אפייה לבצק דק.
  • את התבנית עם הבצק ואת הבצק המרודד אני מכניסה למקרר ובינתיים מכינה את המלית.

הכנת המלית –

  • מחממים חמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל והכרשה
  • את הקישואים פורסים ומניחים על נייר אפייה – מכניסים לתנור לגריל 250 מעלות 10 דקות.
  • טורפים בקערה – ביצה שמנת,חלב קמח ותבלינים.
  • מפוררים לתוך התערובת את הגבינות ומערבבים היטב.
  • מוצאים את תבנית הטארט עם הבצק ומסדרים בתחתית מעט מהרוטב מניחים
  • את הבצל והכרשה ושוב רוטב ואחר כך מסדרים למעלה את הקישואים בצפיפות והרוטב שנותר מלמעלה.
  • מהבצק המרודד חותכים רצועות ומניחים בצורת שתי וערב מעל המאפה.
  • כאן בסרטון תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי את הפאי

  • מכניסים לתנור 180 מעלות כשעה אפייה או עד שרואים הזהבה יפה של המאפה.

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

  • המתכון פותח עבור שמרית – בשיתוף שמרית

תגובות

תגובות