בוריק בלוז

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_8838

בוריק בלוז – ממתק מהמטבח הטריפוליטאי של סבתא.

נהוג להכין אותו בפורים.

פעם בשנה מותר…

משמין אך טעיםם 🙂

בצק של סיגר ממולא בכל טוב אגוזים, שקדים,דבש,ועוד

מטוגן , ואחרי הטיגון מוכנס לסירופ דבש מתוק.

 

בואו להכין,

 

כ- 10 עלי סיגר מוכנים

המילוי-
אגוזי מלך – 1/2 כוס –   גרוסים גס.
אגוזי לוז –  1/4 כוס – גרוסים גס.
פקאנים – 1/4 כוס  גרוסים גס.
שקדים – 1/4 כוס גרוסים גס.
דבש – 4 כפות / או סילאן.
קינמון – 1/2 כפית
ציפורן טחון – קורט
גרידת תפוז – 1/2 כפית

סירופ הסוכר-
סוכר – כוס וחצי
מים – 1¼ כוסות
מיץ לימון – כפית
מי ורדים – כף

2 כפות דבש

2-3 פרוסות תפוז חתוך

ביצה טרופה – להדבקה לפני הטיגון.

 

הכנת הסירופ:

מחממים בסיר את הסוכר והמים לרתיחה,

מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ- 20 דקות עד שהסירופ מסמיך.

מוסיפים את מיץ הלימון הדבש ומי הורדים.

משאירים את הסירופ חם על אש נמוכה.

הכנת המילוי:

מערבבים את כל סוגי האגוזים  עם הדבש והתבלינים.

IMG_8820


חותכים לחצי כל עלה של סיגר.
מניחים כף גדושה מהמילוי על קצה חצי עלה הסיגר וסוגרים למשולש.

IMG_8822
מדביקים מעט את הבוריק עם ביצה טרופה.
מעבירים לטיגון בשמן עמוק כדקה מכל צד.

IMG_8823
מניחים על נייר סופג.

לאחר הטיגון מעבירים לטבילה בסירופ הסוכר כשהסיר על האש – טובלים כל משולש כדקה בסירופ הרותח.

IMG_8825

 

טעים לאחר כמה שעות כשכל הטעמים נספגים 

בתאבון 

חג שמח 🙂

IMG_8827

IMG_8840

קינוח מטוגן נוסף מהמטבח של סבתא היא הדבלה – חייבת להיות במשלוחי המנות של פורים – סבתא הייתה מכינה מהבצק של הדבלה גם את הבוריק בלוז. חלק הייתה מכינה כדבלות וחלק הייתה מכינה משולשים ממולאים במלית של האגוזים.

 

וכך מכינים דבלה טריפוליטאית – ממתקי הפורים הפופולרים ביותר של העדה 

המתכון של סבתא גרציה היה – ביצה וקמח כמה שנכנס …

המתכון המדוייק הוא – על כל ביצה 3/4 כוס קמח .

מרדדים כמה שיותר דק אפשר במכונת פסטה. חותכים למלבנים ברוחב 3 ס"מ.

תופסים קצה אחד של המלבן בעזרת מזלג, מכניסים לשמן הרותח ומסובבים תוך כדי טיגון ליצירת שבלול.

גם אם לא יוצא שבלול לא נורא .זה טעים בכל מקרה 

מה שחשוב שכל חלקי הבצק יהיה מטוגנים !

מכינים סירופ סוכר כמו במתכון של הבוריק .

לאחר שהדבלות התקררו אפשר לטבול בסירופ 

דבלה טריפוליטאית אורגינאל ! מהמטבח של סבתא שלי האהובה – כמה געגועים …

חג שמח ומתוק 

כנסו לעוד מתכונים לפורים    

מתכונים מהמטבח הטריפוליטאי 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות