הכנתי סופגניות מקילו קמח. יצאו המון סופגניות וגם דונאטס.
אני תמיד אוהבת לשלב המון סוגים של טעמים ולהגיש מגשי סופגניות בטעמים.
אז חלק מהסופגניות הכנתי כאלה , סופגנייה שבתוכה קרם פטיסיר נהדר ועשיר וציפוי שוקולד למעלה להשלים את הביס.
סופגניות כאלה דומות , אכלתי בבוסטון בארה”ב לפני כמה שנים והחלטתי להכין בבית.
סופגנייה רגילה וטובה , חותכים באמצע , ממלאים בקרם פטיסיר וניל עשיר וטעים ואת החלק השני טובלים בשוקולד גנאש מומס וסוגרים מעל הקרם.
האורחים פשוט השתגעו מהסופגנייה היא הייתה כל כך טעימה שבקושי הספקתי לצלם כמה חתיכות לפני שניזללו, כדי להעלות מתכון לבלוג.
עוגת בוסטון קרים פאי כבר יש לי ככן בבלוג והיא מאוד אהובה על הגולשים..
אז קבלו את הגרסה של הדונאטס Boston Cream Donuts
המתכון בצק הסופגניות הקלאסי שלי
המתכון כתוב כאן בפירוט מתכון אחד מהותיקים שלי שכבר עושה אותה מעל 40 שנה .
הבצק הכי טעים לסופגניות שתכינו
והטיפ הכי חשוב – תכינו אך ורק עם קוביית שמרים טריים!!!
מתכון הסופגניות הקלאסיות שלי –
המצרכים-
קילו קמח
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
2 כפות ברנדי
50 ג”ר שמרים טרים
שקית סוכר וניל
150 ג”ר חמאה / נטורינה לפרווה
כפית מלח
כוס וחצי חלב פושר/ (או מים לפרווה )
אופן ההכנה-
ברבע כוס חלב/מים לערבב את השמרים וכפית סוכר. להניח להתפחה כ-5 דקות.
בקערת המערבל לשים קמח מנופה, תערובת שמרים,סוכר,ביצים, ברנדי, והחלב.
ללוש כ-5 דקות ולשלב את החמאה/נטורינה.
להמשיך בלישה עוד כ-7 דקות ובסוף לשלב את המלח .
הבצק צריך לצאת רך וגמיש , נפרד מדפנות המיקסר.
לכסות בניילון לא הדוק ולהניח להתפחה של כשעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח. להוריד למשטח עבודה. ללוש מעט.
לכדרר כדורים יפים ולהניח על קוביות של ניר אפיה.
אני שקלתי 60 גרם לכל סופגניה ויוצאות המון סופגניות וגם דונאטס .
נותנים התפחה של עוד שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
מחממים שמן לטמפרטורה 170 מעלות .
להניח את הסופגנייה עם נייר האפייה בשמן ולאחר כדקה לשלוף את הנייר.
אני מכסה עם מכסה ל- 10 שניות את הסיר לפני שהופכת לצד שני.
לקרם פטיסייר –
- במידה ומתעצלים או רוצים להכין פרווה מקציפים
- שמנת מתוקה /צמחית
- חבילה אינסטנט פודינג וניל
- כוס חלב
המצרכים לקרם פטיסייר-
כוס ורבע חלב
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
3 חלמונים
כפית מחית וניל (אם אין 2 שקיות סוכר וניל )
2 כפות קורנפלור
50 גר’ חמאה
מכינים את הקרם-
מחממים כוס חלב,וניל,סוכר ושמנת בסיר כבד.
מערבבים בקערה את יתרת החלב עם הקורנפלור .
טורפים את החלמונים ומוסיפים לתערובת חלב-קורנפלור.
מעבירים את התערובת לחלב המחומם בסיר ,תוך כדי השוואת טמפרטורה.
ממשיכים לבשל את הקרם תוך כדי בחישה מתמדת.
הקרם הופך לסמיך תוך כמה דקות.
מורידים מהאש ומקררים לקרם פושר.
מעבירים את החמאה לקערה המיקסר עם וו הקצפה.
מקציפים את החמאה ותוך כדי הקצפה משלבים כף אחרי כף מתערובת הקרם.
מתקבל קרם פטיסייר מדהים.
הכנת גנאש –
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמנת מתוקה/צמחית
לחמם שמנת במיקרו
להכניס קוביות שוקולד לתוך השמנת החמה ולערבב עד שמתקבל קרם חלק.
כשהסופגניות מוכנות ומקוררת ,
חוצים אותן באמצע.
ממלאים בכף נדיבה של קרם.
את החלק השני טובלים בגנאש שוקולד וסוגרים מעל הקרם.
תענוג !