בבקה שמרים טעימה במיוחד, במילוי חלבה שוקולד לבן, חלב, מריר .
ובתוספת אגוזי מלך .
שילוב מעולה שהולך מצויין עם בצק שמרים .
מהבצק שהכנתי יוצאות 4 עוגות בתבנית סבתא קוטר 20-22 .
להכנת הבצק-
קילו קמח
50 ג"ר שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
כ- 2 כוסות חלב
350 ג"ר חמאה רכה
1/2 כפית גרד לימון
אופן ההכנה-
מערבבים את השמרים ברבע כוס חלב וכפית סוכר להתפחה, כ-5 דקות.
מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.
מוסיפים סוכר , ביצים, עיסת השמרים, וכוס חלב .
מתחילים ללוש, תוך כדי לישה מוסיפים את החלב הנותר, לאחר כ-5 דקות לישה איטית משלבים את החמאה.
ממשיכים בלישה עוד כ-7 דקות. לקראת הסוף משלבים גם את המלח וגרד הלימון.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש.
מעבירים לקערה מכסים בניילון ומניחים להתפחה של כחצי שעה.
מרדדים את הבצק למלבן ענק ומקפלים אותו למעטפה כמו בצק עלים.
(הקיפול ללא חמאה).
פעולת הקיפול מעניקה לבצק רכות ואוריריות.
מכסים בניילון לא הדוק ומכניסים למקרר לקירור לילה.
מחלקים את הבצק ל- 4.
מרדדים חלק אחד למלבן גדול ,לעובי בצק דק, כחצי ס"מ.
מורחים ממרח שוקולד לבן. כ- 3-4 כפות.
מזלפים מעל – טחינה גולמית 3-4 כפות.
מפזרים שברי שוקולד לבן,מריר וחלב.
אגוזי מלך קצוצים , גרד לימון,קינמון ופירורי חלבה.
מגלגלים לכרוכית ומניחים בתבנית סבתא משומנת בחמאה.
מכסים בניילון ומניחים להתפחה של כשעה.
מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות, לאפייה של כ40-50 דקות.
איזה עוגה מושלמת ! ]
תכינו את הקפה 🙂
כנסו למתכוני השמרים שלי
מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם 🙂