בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה.

אחת העוגות הכי טעימות שיש !

בצק שמרים עשיר מקופל בחמאה ובתוכו שבילים של קרם שקדים מופלא עם שבבי שקדים שמתפצפצים בפה.

תענוג עילאי למביני עניין 🙂

עוגה מסוכנת … ומדוע ? כי אם מתיישבים לידה פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה …

כשאני רוצה לפנק את עצמי אני מכינה את העוגה הזו.

ממש כמו בקונדיטוריות הטובות הבצק רך ונימוח והמלית חלום !

קראנץ שקדים בהשראת הקראנץ מהקונדיטוריה של מיקי שמו .

(לפעמים אחי מפנק אותנו ומביא לנו מהקונדיטוריה בחיפה).

מה צריך להכנת הקראנץ?

מצטיידים בקמח שקדים מולבנים – ניתן להשיג בכל חנות תבלינים .

אצלי תמיד יש צנצנת של קמח שקדים מולבנים אני מאוד אוהבת לשלב אותו בעוגות שלי,

חצי כוס או אפילו רבע כוס ממנו בתוך עוגה הכי פשוטה – והתוצאה פשוט שווה.

המצרכים – להכנת בצק שממנו אפשר להכין 3 עוגות בבקה יפות בתבנית עגולה עם חור או תבנית מלבנית גדולה (אינגליש קייק גדולה)

הבצק מצריך קצת יותר עבודה מבצק רגיל אבל שווה את הטירחה –

במידה ואין לכם חשק לקפל את החמאה לבצק ,

פשוט תשימו את כל החמאה בהכנת הבצק.

איך מכינים בבקה קראנץ שקדים מהממת כזו ?

לבצק- 

750 ג"ר קמח

30 ג"ר שמרים טריים/ 3 כפיות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1 סוכר וניל

גרד מחצי לימון

כ- כוס חלב פושר

2 ביצים

חלמון

100 ג"ר חמאה חתוכה לקוביות

כפית  מלח

לקיפולים – 200 ג"ר חמאה קרה

מלית שקדים לקראנץ אחד – (מכינים אותו משליש בצק )

100 גר' קמח שקדים מולבנים

100 גר' אבקת סוכר

כפית ת. שקדים

ביצה

כף קמח

גרידה מלימון

85 גר' חמאה מומסת

קורט מלח

לפיזור מעל המלית –

חופן נדיב כ- רבע כוס מסמרי שקדים או פרוסות שקדים

בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה

אופן ההכנה –

  • מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את השמרים והסוכר – מערבבים היטב.
  • מוסיפים את הביצים והחלמון , וניל וחלב. מערבבים ומתחילים ללוש לישה איטית.
  • לאחר 3-4 דקות כשהבצק מתגבש מוסיפים את 100 גר' החמאה שחתוכה לקוביות.
  • מוסיפים גם את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ונעים למגע
  • מעבירים לקערה ,מכסים ומתפיחים כשעה.
  • מורידים את נפח הבצק ולשים מעט עוטפים את הקערה שוב ומכניסים למקרר – קירור של שעתיים לפחות.
  • את 200 גר' החמאה מרדדים בין 2 ניירות אפייה למלבן דק וגדול ומכניסים למקפיא לכמה דקות.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן גדול ודק ככל האפשר.
  • מניחים את החמאה במרכז ומקפלים מהצדדים מעל החמאה.
  • מרדדים על התפר ומקפלים את הבצק ל- 3.
  • מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  • שוב מוצאים הפעם מרדדים שוב למלבן צר וארוך ומקפלים ל- 3.
  • מכניסים לקירור לילה.
  • הכנת המלית-
  • מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה.
  • מחלקים בצק ל- 3 חלקים שווים מכל חלק מכינים עוגה אחת .(כאן תוכלו למצוא עוד רעיונות למילוי )
  • מכינים תבנית משומנת בנדיבות בחמאה ומפזרים מסמרי שקדים על הקרקעית.
  • מרדדים למלבן גדול כמה שאפשר דק.
  • מורחים את מלית השקדים ומפזרים מלמעלה מסמרי שקדים או שבבי שקדים מולבנים.
  • מגלגלים לכרוכית.
  • חותכים באמצע ומלפפים כמו בורג.
  • מניחים בתבנית.
  • מכינים לאפייה 175 מעלות כ- 40 דקות
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים במי סוכר – חצי כוס סוכר , רבע כוס מים מעט מיץ מלימון מבשלים עד שמסמיך.
  • לאחר שהעוגה מתקררה לגמרי מחלצים מהתבנית ואפשר להגיש – בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים !

נדירה העוגה הזו !

 

בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה

אוהבים עוגות שמרים ?

כאן תוכלו לגלוש לכל המתכונים 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

תגובות

תגובות