בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה.
אחת העוגות הכי טעימות שיש !
בצק שמרים עשיר מקופל בחמאה ובתוכו שבילים של קרם שקדים מופלא עם שבבי שקדים שמתפצפצים בפה.
תענוג עילאי למביני עניין 🙂
עוגה מסוכנת … ומדוע ? כי אם מתיישבים לידה פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותה …
כשאני רוצה לפנק את עצמי אני מכינה את העוגה הזו.
ממש כמו בקונדיטוריות הטובות הבצק רך ונימוח והמלית חלום !
קראנץ שקדים בהשראת הקראנץ מהקונדיטוריה של מיקי שמו .
(לפעמים אחי מפנק אותנו ומביא לנו מהקונדיטוריה בחיפה).
מה צריך להכנת הקראנץ?
מצטיידים בקמח שקדים מולבנים – ניתן להשיג בכל חנות תבלינים .
אצלי תמיד יש צנצנת של קמח שקדים מולבנים אני מאוד אוהבת לשלב אותו בעוגות שלי,
חצי כוס או אפילו רבע כוס ממנו בתוך עוגה הכי פשוטה – והתוצאה פשוט שווה.
המצרכים – להכנת בצק שממנו אפשר להכין 3 עוגות בבקה יפות בתבנית עגולה עם חור או תבנית מלבנית גדולה (אינגליש קייק גדולה)
הבצק מצריך קצת יותר עבודה מבצק רגיל אבל שווה את הטירחה –
במידה ואין לכם חשק לקפל את החמאה לבצק ,
פשוט תשימו את כל החמאה בהכנת הבצק.
איך מכינים בבקה קראנץ שקדים מהממת כזו ?
לבצק-
750 ג”ר קמח
30 ג”ר שמרים טריים/ 3 כפיות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
גרד מחצי לימון
כ- כוס חלב פושר
2 ביצים
חלמון
100 ג”ר חמאה חתוכה לקוביות
כפית מלח
לקיפולים – 200 ג”ר חמאה קרה
מלית שקדים לקראנץ אחד – (מכינים אותו משליש בצק )
100 גר’ קמח שקדים מולבנים
100 גר’ אבקת סוכר
כפית ת. שקדים
ביצה
כף קמח
גרידה מלימון
85 גר’ חמאה מומסת
קורט מלח
לפיזור מעל המלית –
חופן נדיב כ- רבע כוס מסמרי שקדים או פרוסות שקדים
בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה
אופן ההכנה –
- מנפים קמח לקערת המיקסר ומשלבים את השמרים והסוכר – מערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים והחלמון , וניל וחלב. מערבבים ומתחילים ללוש לישה איטית.
- לאחר 3-4 דקות כשהבצק מתגבש מוסיפים את 100 גר’ החמאה שחתוכה לקוביות.
- מוסיפים גם את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ונעים למגע
- מעבירים לקערה ,מכסים ומתפיחים כשעה.
- מורידים את נפח הבצק ולשים מעט עוטפים את הקערה שוב ומכניסים למקרר – קירור של שעתיים לפחות.
- את 200 גר’ החמאה מרדדים בין 2 ניירות אפייה למלבן דק וגדול ומכניסים למקפיא לכמה דקות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן גדול ודק ככל האפשר.
- מניחים את החמאה במרכז ומקפלים מהצדדים מעל החמאה.
- מרדדים על התפר ומקפלים את הבצק ל- 3.
- מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
- שוב מוצאים הפעם מרדדים שוב למלבן צר וארוך ומקפלים ל- 3.
- מכניסים לקירור לילה.
- הכנת המלית-
- מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה.
- מחלקים בצק ל- 3 חלקים שווים מכל חלק מכינים עוגה אחת .(כאן תוכלו למצוא עוד רעיונות למילוי )
- מכינים תבנית משומנת בנדיבות בחמאה ומפזרים מסמרי שקדים על הקרקעית.
- מרדדים למלבן גדול כמה שאפשר דק.
- מורחים את מלית השקדים ומפזרים מלמעלה מסמרי שקדים או שבבי שקדים מולבנים.
- מגלגלים לכרוכית.
- חותכים באמצע ומלפפים כמו בורג.
- מניחים בתבנית.
- מכינים לאפייה 175 מעלות כ- 40 דקות
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים במי סוכר – חצי כוס סוכר , רבע כוס מים מעט מיץ מלימון מבשלים עד שמסמיך.
- לאחר שהעוגה מתקררה לגמרי מחלצים מהתבנית ואפשר להגיש – בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ומגישים !
נדירה העוגה הזו !
בבקה קראנץ שקדים נדירה ממש כמו בקונדיטוריה
אוהבים עוגות שמרים ?
כאן תוכלו לגלוש לכל המתכונים
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם